Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preplašio turiste

Za dlaku: Pogledajte što se dogodi kada kapetan izgubi kontrolu nad ovakvim brodom

kruzeri
Foto: Screenshot
1/2
22.02.2019.
u 17:05

Oba kruzera bila su usidrena u istoj luci, no problem je nastao prilikom isplovljavanja

Doslovno za dlaku je izbjegnuta tragedija u morskoj luci u argentinskom Buenos Airesu gdje su se sudarila dva luksuzna kruzera poznate švicarske tvrtke MSC Cruises.

Oba kruzera bila su usidrena u istoj luci, no problem je nastao prilikom izlaska. Kapetan broda Orchestra izgubio je kontrolu nad brodom pa je prilikom isplovljavanja okrznuo drugi brod.

Cijela situacija snimljena je s broda iza kruzera, a na snimci se čuje vrištanje turista i lom.

Iako nije došlo do većih oštećenja, brod je završio na popravku nakon čega je idući dan nastavio krstarenje prema luci u Urugvaju.

Inače, oba kruzera iste su veličine, teže 92.409 tona, a primaju 2.500 putnika. Krstarenje Južnom Amerikom na kruzeru Orchestra za devet noći stoji oko 51.000 kuna, dok sedmodnevno krstarenje brodom Poesia stoji oko 40.000 kuna.

Incident se dogodio 20. veljače u 22.11 sati po lokalnom vremenu, a glasnogovornik tvrtke kazao je kako putnici niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi te da se istražuje cijeli slučaj.

>> Ovim se šokantnim situacijama nitko nije nadao, a uhvatila ih je kamera

kruzeri
1/29

Komentara 16

Avatar Zgubider.
Zgubider.
17:31 22.02.2019.

Ništa čudno, brod od 100tinjak metara dužine, ovakve površine (nalet vjetra) a manevrira na 5m udaljenosti?!

GI
Gips
21:47 22.02.2019.

Srećom nije horvatinčić vozio

DU
Deleted user
08:48 23.02.2019.

MSC je talijanska a ne švicarska tvrtka!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije