Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spora pravda

Za deset dana stiže optužnica Radimiru Čačiću iz Mađarske?

'unu 28.10.2009.,Zagreb,Markov trg, Sjednica koalicijske vlade u Banskim dvorima.Cacic. Photo: Antonio Bronic/VLM'
'Antonio Bronic/Vecernji list'
04.03.2011.
u 08:57

Mađarska obitelj, čijih je dvoje članova poginulo u sudaru, ogorčena pravosuđem

Gotovo 14 mjeseci od stravične prometne nesreće na autocesti u Mađarskoj koju je skrivio predsjednik HNS-a Radimir Čačić, a poslije koje su ozljedama podlegli György Lipták (60) i Imréné Antal (81), mađarska pravosudna tijela još nisu podnijela optužnicu protiv hrvatskog političara.

Prema riječima odvjetnika obitelji Lipták, dr. Zoltána Gála, to bi se uskoro ipak moglo dogoditi.

Možda i vještačenje

– Dobio sam pismo policije iz Kaposvára u vezi s istražnim postupkom protiv gospodina Čačića. U njemu stoji da je iz Hrvatske napokon stigla dokumentacija s iskazom koji je Čačić dao na Županijskom sudu u Zagrebu. Materijali se trenutačno prevode i to bi trebalo biti gotovo za desetak dana. Možda će biti potrebno obaviti još neka vještačenja, a tek potom može se očekivati podizanje optužnice – rekao je odvjetnik i dodao da su Mađari zaprimili i Čačićev prekršajni dosje, što bi s obzirom na njegovu prošlost za upravljačem automobila moglo biti važno u sudskom postupku.

Dr. Zoltán Gál istaknuo je kako su svi pomalo već nestrpljivi zbog trajanja istrage, a posebno Katalin Lipták koja je kobnog dana vozila automobil u koji se zaletio Radimir Čačić.

– Više me je puta zvala kako bi pitala ima li što novo. Ogorčena je jer sumnja da se sve namjerno odugovlači. Posljednji put kad smo se čuli od jada nije prestajala plakati – izjavio je odvjetnik Gál. Radimir Čačić pred istražnom sutkinjom Županijskog suda kazao je kako se ne osjeća krivim za nesreću, ali da mu je emotivno jako teško.

Nije bila magla

Obitelj Lipták 8. siječnja prošle godine uputila se na vikend u toplice Heviz, no promašili su izlaz na autocesti pa su se vraćali kada se u njih zaletio Čačić. Policija je priopćila da Čačić nije prilagodio brzinu vremenskim uvjetima, a Katalin je za Večernji list nekoliko puta izjavila da je vozila 110 km/h, što svjedoči da je predsjednik HNS-a vozio mnogo brže. Iako je Čačić u svom priopćenju nekoliko dana poslije nesreće izjavio da je tog dana bila gusta magla na autocesti, demantirali su ga mađarski cestari, ali i snimke očevida. Padala je samo jaka kiša.

Komentara 58

SB
sbb
12:17 04.03.2011.

Cacic: \"brze izbori!!! brzi izboriiiiii!!!!!!\"

KO
kolovoz
23:59 05.03.2011.

sta mu stoji u policiji o po nasanju na cestama

DA
darko9
11:37 04.03.2011.

još mjesec dana onda su ostali na redu linić,jovanović,obersnel i svi ostali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije