Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svečano u vukovaru

Za Dan grada vijence položili SDP, HDZ kao grupa građana i Željko Sabo

Dan grada Vukovara vijenci
Foto: Branimir Bradarić
1/3
03.05.2014.
u 12:26

Polaganjem vijenaca podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata danas je započelo obilježavanje Dana grada Vukovara.

Vijenac je položio povjerenik Vlade RH za grad Vukovar Damir Grizelj, Vukovarsko–srijemska županija, Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja, braniteljske udruge predvođene čelnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, SDP te skupina građana koji su zapravo bili predstavnici HDZ-a. Vijenac je uime Sabora RH položio i razriješeni gradonačelnik Željko Sabo.

Foto: Branimir Bradarić

– S obzirom na to da je Vlada RH raspustila Gradsko vijeće i razriješila gradonačelnika i njegove zamjenike nema svečane sjednice Gradskoga vijeća i popratnih sadržaja, dodjele priznanja zaslužnim građanima, posjeta dužnosnika iz Zagreba, koncerata, rekao je Grizelj. Dodao je da je donesena odluka o privremenom financiranju Grada za razdoblje od 1. svibnja do 30. lipnja, a što će omogućiti dalje normalno funkcioniranje grada.

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna, koji je vijenac sa suradnicima položio kao skupina građana, rekao je i da polaganje vijenaca pokazuje da je izborna kampanja u Vukovaru već započela.

Foto: Branimir Bradarić

– SDP je jedina stranka koja je vijenac položila kao politička stranka. To dosad nikada nije bila praksa. Nije moment da se provodi izborna kampanja. To dovoljno govori koliko tko drži do Dana grada, rekao je Barna. Odgovarajući na novinarski upit je li HDZ odabrao kandidata za gradonačelnika na prijevremenim izborima Barna je rekao da njegova stranka s tim nema problema kao neke druge stranke te da se zapravo čeka samo da Vlada RH odredi datum održavanja izbora.

– Vjerujemo da će do Božića izbori biti raspisani, ironično je rekao Barna. I predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak rekao je da se čeka odluka o raspisivanju izbora kako bi u javnost izašli s imenom kandidata za gradonačelnika.

– SDP je pobijedio četiri puta na izborima za Gradsko vijeće, a Željko Sabo za gradonačelnika tri puta. Nažalost, ponovno smo i ne našom voljom dovedeni u situaciju da moramo na prijevremene izbore. Kada se formalno raspišu izbori obznanit ćemo ime kandidata, rekao je Bošnjak dodajući da je Vukovar po broju održanih izbora u zadnjih pet godina vjerojatno rekorder u Hrvatskoj.

Budući da je Željko Sabo vijenac polagao sam novinare je interesiralo kako SDP gleda na to.

– Sabo je uvijek s Gradskom organizacijom stranke. Uostalom on je i član SDP-a. Izrazio je želju da sam položi vijenac, kratko je rekao Bošnjak.

Komentara 7

MI
milioner
12:51 03.05.2014.

bitno je da se vijenci postavljaju i da su uvijek prisutne sve stanke,prije za partizane danas za branitelje a sutra tko zna za koga ako nedaj bože bude rata,tako kako godine idu i prolaze jedni odu u zaborav drugi dođu pa onda drugi će otići pa će doći neki novi a ono što je najbitnije je to da svi oni koji su dali živote vjerojatno to ne bi učinili da znaju za što su ih dali,država od danas do sutra,niču ko pečurke,žali bože života ljudi koji su pali za neku ili nečiju stvar koja traje od dana do sutra,.

DE
Dejan1000
13:05 03.05.2014.

Sto SDP postavlja vijence kad oni nisu zeljeli slobodnu Hrvatsku.

D6
duda_66
18:42 03.05.2014.

Kampanja poćinje sve je jasno,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije