Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za Dječju traumatologiju odjela fizikalne medicine

Za Dan grada Splita na Rivi održat će se prvi put humanitarna akcija

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
25.04.2019.
u 20:25

Broj će biti otvoren već od subote, 27.travnja, i ovom prigodom pozvao je ljude dobre volje da nazovu i doniraju koliko mogu jer svaka kuna ide najpotrebnijima.

Tradicionalni koncert za Svetoga Duju ove godine ima snažnu notu dobrote. Za Dan grada Splita na Rivi održat će se prvi put humanitarna akcija i to s ciljem prikupljanja sredstava za Dječju traumatologiju odjela fizikalne medicine.

Na glazbeno - humanitarnom spektaklu 'Ključ života' nastupit će neka od najvećih imena splitske estrade, Neno Belan, Gibonni, Tedi Spalato, Doris Dragović, Goran Karan, Jole, Giuliano &Diktatori, Grupa Buđenje, Tiho Orlić, Domenica, Dalmatino...

Koncert je, naravno, besplatan Splićanima i gostima, a sredstva će se prikupljati putem call centra uz izravan prijenos na HTV-u od 20.05 sati. Otvoren je i poseban telefonski broj 060 9002, koji će vjerujemo, poznavajući veliko hrvatsko srce  zvoniti neprestano tijekom koncerta.

Za melodiju dobrote i 'Ključ života' na dan zaštitnika grada zaslužan je Tomislav Mrduljaš, dok je organizator koncerta Glazbena mladež na čelu s ravnateljem Marinom Kaporelom. Tiho Orlić je glazbeni producent.

Mrduljaš nam je otkrio da se ideja rodila na inicijativu dr. Dinka Pivalice, pročelnika Zavoda za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju KBC-a Split.

Bolnici su nužna sredstva, a kroz razgovor su, u suradnji s Gradom, došli na ideju da humanitarni koncert organiziraju za Svetoga Duju. Naziv hvale vrijedne akcije 'Ključ života' je i više nego simboličan. Svjedoci smo kako je upravo 'ključ života' najčešće u rukama dobrih ljudi, spremnih pružiti ruku kada treba. 

- Izvođači nisu dvojili ni trena, rado su se odazvali kao i uvijek spremni dati svoj doprinos kada je potrebno. Glazbenici nastupaju besplatno, a sav prihod Dječjoj traumatologiji odjela fizikalne medicine ići će od call centra - rekao je Mrduljaš.

Broj će biti otvoren već od subote, 27.travnja, i ovom prigodom pozvao je ljude dobre volje da nazovu i doniraju koliko mogu jer svaka kuna ide najpotrebnijima.

Mrduljaš vjeruje u veliki odaziv na koncert  i pozive iz cijele Hrvatske.

- Siguran sam da će koncert zaista biti spektakularan jer je riječ o najvećem humanitarnom događaju ove godine - zaključio je Mrduljaš.

Ključne riječi

Komentara 1

FR
franjo
00:02 26.04.2019.

Split je nekad bio grad kulture. I dođoše vlaji i ercegovanci i eto što imamo ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije