Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prošli projekti

Za cjeloživotno obrazovanje 11 milijuna kuna europskog novca

17.06.2014., Zagreb - Medijsko predstavljanje studije Postati student u Hrvatskoj autora dr.sc. Borisa Jokica. Boris Jokic, Jasmina Havranek. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/7
28.12.2016.
u 07:15

Agencije za visoko i strukovno obrazovanje za svoje su projekte dobile više od 30 milijuna kuna iz europskih fondova

Za financiranje i provedbu projekta “Unapređenje sustava osiguravanja i unapređenje kvalitete visokog obrazovanja” Agenciji za visoko obrazovanje dodijeljeno je više od 20 milijuna kuna iz europskih fondova. Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih za projekt “Promocija cjeloživotnog učenja” dobila je jedanaest i pol milijuna kuna.

Ugovore o dodjeli tog novca potpisali su jučer ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić te ravnateljica Agencije za visoko obrazovanje prof. Jasmina Havranek i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Mile Živčić. Profesorica Havranek podsjetila je da je njezina Agencija europskim novcem financirala niz projekata te provela vrednovanje hrvatskih sveučilišta, a u tijeku je i vrednovanje doktorskih studija. U međuvremenu je i sama Agencija prošla međunarodno vrednovanje čiji će rezultati biti uskoro poznati.

Ravnatelj Živčić naglasio je da je njegova Agencija od europskih fondova dobila više od 160 milijuna kuna za projekte ili dvostruko više nego iz proračuna RH pa ih zbog toga vrijeđaju i bole prozivke da su agencije mjesta za uhljebljivanje.

>> Nema dugoročnog uspjeha bez cjeloživotnog obrazovanja

>> 'Trebam novi laptop, a penzija mi je premala!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije