Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
duge cijevi u zagrebu

Za bjeguncima u Sigetu vikali: Stoj, policija, pucat ću

Siget
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/13
02.06.2015.
u 19:45

Uhićena grupa navodno je planirala ozbiljne zločine u Zagrebu

Desetak interventnih policajaca u utorak nešto prije devet sati okupiralo je zagrebačko naselje Siget. Naoružani do zuba, s “dugim cijevima” u rukama i fantomkama na licu, uhitili su nekoliko ljudi. Prema riječima stanara Sigeta, najmanje dvoje sumnjivaca pokušalo je pobjeći od policije koja ih je uskoro svladala.

– Čuo sam galamu i pogledao kroz prozor. Vidio sam policajce kako trče za muškarcem i viču mu: “Stani, policija, pucat ću!” Srušili su ga na pod, stavili mu lisičine i odveli ga u auto – kazao je jedan od očevidaca. Jedan je muškarac bježao kroz park između zgrada, dok se drugi pokušao sakriti u grmlju kod toplinske stanice. U Sigetu su toga jutra kolale priče da su uhićenja vezana uz drogu. Neslužbeno se moglo čuti samo to da je akcija planirana i da su uhićenjima spriječili skupinu kriminalaca koji su planirali ozbiljne zločine. Više policajaca cijelo je jutro pretraživalo i garaže koje koriste stanari Ulice Siget, a koje su smještene pored AK Siget. Dvojica policajaca u civilu neko su se vrijeme šetala oko zgrada zavirujući u travu, očigledno u potrazi za dokazima ako ih je sumnjivac eventualno bacio u bijegu. Jedan od uhićenih sa sobom je navodno imao i nož.

– Lovi ga, čuvaj leđa – bile su najčešće rečenice koje su pripadnici interventne policije razmijenili toga jutra. Uskoro je u Siget stigao još jedan policijski kombi koji se parkirao ispred zgrade popularne kao Super Andrija. Također, kako je kazao jedan očevidac, policija je istog jutra okupirala i Park mladenaca.

– Taman sam prolazio onuda te vidio kako policajci stavljaju rampu i guraju motor u policijski kombi – prisjetio se jedan od prolaznika te dodao kako misli da je riječ o kroseru. Razlozi uhićenja zasad nisu poznati jer je policija “zakopčana do grla”. Jedine informacije koje su se od zagrebačke policije u utorak tijekom dana mogle dobiti bile su uobičajene floskule poput “istraživanje je u tijeku” i “uhićeno je više osoba na području Novog Zagreba”. Šutnju su pravdali ozbiljnošću i veličinom akcije.

>> Policijska akcija u Sigetu, uhićeno nekoliko osoba

Komentara 44

FR
Franciskoo
21:01 02.06.2015.

Prema informacijama s drugih portala, uhićena je kriminalna skupina iz Srbije i Crne Gore koja je planirala velike pljačke po Zagrebu.

DU
Deleted user
23:44 02.06.2015.

Kaj u ovoj državi ne uspiju niti domaći kriminalci pa moramo i njih uvoziti?

AU
Augustiner
00:42 03.06.2015.

Hoće bit kakav facebook prosvjed organiziran ..zbog "policijske brutalnosti"? Ima neki žiro račun za uplatit "jadnim" uhićenicima, za podršku familiji, otplatu zaostalih rata kredita!!? Ne može policija samo tako lovit kriminalce po državi!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije