Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIMINAL NA BLOGU

"Za 250 eura nudim dvije namještene utakmice"

nogomet
27.06.2010.
u 22:10

Kad vidimo da je novac uplaćen, šaljemo dojavu. Sto posto sigurnu, izravno od čovjeka koji sve namješta.

“Za subotu najavljujemo dvije namještene utakmice. Obje se prodaju zajedno i nose koeficijent oko 50. Javite nam se na naš broj mobilnog i saznajte uvjete i detalje poslovanja, jer primamo samo tri nova korisnika za ovu informaciju.”

Milito.bloger

To na svom blogu Buywin.bloger.hr tvrdi preprodavač namještenih utakmica. Drugi na blogu Marcodojava.bloger.hr ovako reklamira namještaljku u nedjelju: “Imam dojavu s koeficijentom 30. Dojava je sto posto sigurna, a zainteresirani neka se jave na mail!” Obožavatelj argentinskog golgetera koji je Inter doveo do naslova prvaka Europe, izvjesni Millito-supertip.bloger.hr, tvrdi da je već za 30. lipnja nabavio sigurnu informaciju o namještenoj utakmici s koeficijentom 27 te da se sve informacije o kupnji te dojave mogu dobiti na paketplus1@yahoo.com.

To su samo tri od mase sličnih oglasa koji svaki dan osvanu na blogovima. Cijena tih namještaljki kreće se od 50 do 1000 eura, najčešće 200-300. Preprodavača s Buywin.bloger.hr dobili smo na telefon. Za obje utakmice s koeficijentom 50 tražio je 250 eura koje je trebalo uplatiti preko Western Uniona.
– Kad vidimo da je novac uplaćen, šaljemo vam dojavu. Informacija je sto posto sigurna jer je mi kupujemo izravno od čovjeka koji namješta utakmice – tvrdi momak s karakterističnim bosanskim naglaskom. Na našu sumnjičavost kaže:
– Po broju posjeta na blogu možete vidjeti tko vara, a tko daje sigurne informacije.

Priznaje da je 90 posto prevaranata koji koriste naivnost kladitelja. Preprodavač s Marcodojava.bloger.hr u mailu je tražio 200 eura, bez dodatnih objašnjenja. Neki navodne dojave nude besplatno, dok ne steču povjerenje posjetitelja, a onda otvaraju SMS-servis i preko njega nude dobitne listiće. Među desecima tisuća blogova ima i ispovijesti prevarenih kladitelja koji su izgubili novac nasjedajući na slatkorječive oglase.

A policija?

Povremeno se čak može naći popis prevaranata. Neki nakon prijevare jednostavno ugase blog i otvore novi. Začuđujuće je da i nakon afere “Offside” zbog namještanja utakmica onima koji javno objavljuju takve oglase nitko od istražnih organa u RH, ali i susjednim državama, ne zakuca na vrata i upita ih – odakle im dojave.

Komentara 5

OB
-obrisani-
00:17 28.06.2010.

samo 250€

OB
-obrisani-
07:24 28.06.2010.

Ja sam htio uplatiti 5 kuna na visoku pobjedu kockastih na World Cupu ali navodno je to bilo nemoguče lažirati jer su sprečili Englezi..

MA
medjimurac.at
07:59 28.06.2010.

-tzv PraviEUJanez , ma zamisli i ja htio na Slovence al Amerikanci.... haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije