Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skriveno blago

Za 14,14 dolara kupio Picassov plakat pa ga prodao za 7000 dolara

'pablo picasso'
''
11.05.2012.
u 09:57

Na plakatu kojim se najavljuje Picassova uskrsna izložba keramike iz 1958. stoji i vlastoručni potpis velikog umjetnika

Nezaposleni Amerikanac iz Ohija bio je sretne ruke kada je u trgovini tričarijama kupio plakat koji je izgledao kao najava za Picassovu izložbu, i bio je u pravu. Ne samo da je plakatom najavljena Picassova uskrsna izložba keramičkih uradaka u francuskom Vallaurisu 1958. godine, nego na plakatu stoji i vlastoručni potpis slavnog umjetnika. Slučajnom pretragom na internetu Zachary Bodish (46), koji se inače bavi preprodajom restauriranog pokućstva, shvatio je, prenose svjetski mediji, da u rukama drži pravo malo blago i odlučio ga preprodati. Nakon potvrde autentičnosti plakat koji je platio 14,14 dolara prodao je anonimnom kolekcionaru za čak 7000 dolara.

– Nije to bio loš ulov, zar ne? Nijedna banka vam ne bi dala takav kredit – s osmijehom na licu komentira Bodish te dodaje kako nije mogao vjerovati da je u trgovini u Columbusu u Ohiju "osvojio jackpot".

Lisa Florman, vanjska suradnica Sveučilišta u Ohiju, koja je napisala nekoliko eseja i knjigu o Picassu tvrdi kako nije čudno što se plakat velikog umjetnika našao na američkom srednjem zapadu jer je za uskrsnu izložbu Picasso napravio barem stotinu takvih plakata i potpisao ih, a Bodishev, koji se vodi pod rednim brojem šest vrjedniji je jer zbog malenog rednog broja postoji veća mogućnost da je umjetnik izravno sudjelovao u njegovoj izradi.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije