Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla jedna ponuda

Potvrđeno: Kinezi za 14 milijuna kuna kupili bivšu Političku školu u Kumrovcu

Politička škola u Kumrovcu
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
07.05.2019.
u 16:21

Ta je ponuda bila gotovo dva milijuna kuna veća od početne cijene za ovu danas potpuno devastiranu zgradu izgrađenu 1981. godine. Ujedno je to bila i jedina ponuda za ovu nekretninu ukupne površine od 26.285 četvornih metara.

Za 14,095.400 kuna kineska tvrtka Zhongya nekretnine kupila je Hotel Zagorje, bivšu Političku školu u Kumrovcu, priopćeno je danas iz Krapinsko-zagorske županije nakon što je u Ministarstvu državne imovine otvorena ponuda Kineza.

Ta je ponuda bila gotovo dva milijuna kuna veća od početne cijene za ovu danas potpuno devastiranu zgradu izgrađenu 1981. godine. Ujedno je to bila i jedina ponuda za ovu nekretninu ukupne površine od 26.285 četvornih metara.  

Suvlasnica tvrtke koja je kupila Političku školu kineska je poduzetnica Jiang Yu koja je i za nedavnog boravka u Hrvatskoj prije mjesec dana posjetila Kumrovec, razgledala Političku školu te prisustvovala prezentaciji strateških projekata županije gdje su joj prezentirane mogućnosti ulaganja.

– Treći sam put ovdje i ovaj projekt vrlo mi je važan. Vjerujem da ovamo možemo privući brojne turiste. Želim potaknuti razvoj Kumrovca i već imam planove za to. Prošle godine potpisali smo memorandum o suradnji s Kumrovcem, a sada idemo dalje – kazala je tada poduzetnica Yu, zainteresirana i za gradnju još jednog objekta u nastavku Političke škole, ali i za kupnju spomen-doma u Kumrovcu čija je vrijednost procijenjena na 15 milijuna kuna, Titove rezidencije i nogometnog stadiona, što bi – zajedno s pristupom geotermalnim vodama – bilo pretvoreno u turistički kompleks posvećen Josipu Brozu Titu.

Plenkovićeva i Lijeva supruga obišle Plitvice, Cheng Hong oduševljena:

Politička škola u Kumrovcu
1/10

– Drago nam je što je kumrovečki mrtvi kapital – bivša Politička škola – konačno pronašao nove vlasnike, odnosno što se naš trud u privlačenju investicija na područje Krapinsko–zagorske županije konačno počeo isplaćivati – kazao je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

– Sukladno razgovoru s Jiang Yu te najavama nje i direktora Zhongya nekretnina Marija Rendulića očekujemo da će vrlo doći do raspisivanja natječaja za idejno rješenje te da će otpočeti realizacija investicije u kongresni turizam na području općine Kumrovec. Vjerujemo da je ovo samo početak stranih ulaganja u Kumrovec. Mi smo kao županija spremni dati maksimalnu podršku, kako ovom investitoru, tako i svim novim investitorima koji će ulagati na području Krapinsko–zagorske županije – rekao je župan Željko Kolar.

VIDEO Kumrovec

Ključne riječi

Komentara 38

DU
Deleted user
16:40 07.05.2019.

Puno smo i dobili za tu ruševinu koju ionako nitko ne želi!

OO
onako_ovlaš
17:35 07.05.2019.

imajući u vidu planetarnu slavu josipa broza tita nevjerojatno je kako su se na natječaj javili samo kinezi

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
18:37 07.05.2019.

Nek je nose u Kinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije