Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobili pomoćnike

Za 1080 učenika Ministarstvo odobrilo 1022 asistenta u nastavi

Vedran Mornar
Goran Stanzl/PIXSELL
23.09.2014.
u 20:13

Djeca kojima asistent nije odobren dobit će ga novim natječajem kojim je osigurano oko pet milijuna kuna za stotinjak asistenata

Dvanaest gradova i četrnaest županija dobilo je danas suglasnost Ministarstva obrazovanja za zapošljavanje pomoćnika u nastavi. Za to je putem Ministarstva, a iz Europskog socijalnog fonda osigurano gotovo 46 milijuna kuna kojima će se financirati 1022 pomoćnika za 1080 učenika. Najviše novca otići će u grad Zagreb – 3,2 milijuna kuna, Međimursku županiju, nešto više od 3,1 milijun kuna, u Osječko-baranjsku 3,1 milijun te u Varaždinsku županiju oko tri milijuna kuna.

U tim županijama te u Istarskoj i najviše je djece koja su danas dobila odobrenje za pomoćnika u nastavi. U gradu je Zagrebu 99 djece i 76 pomoćnika, u Varaždinskoj su županiji 92 djeteta i isto toliko pomoćnika, a u Međimurskoj županiji 62 učenika i 57 asistenata. Prema riječima pomoćnika ministra obrazovanja Staše Skenžića, najviše učenika koji će nakon ove suglasnosti ostati bez asistenta, ali samo formalno, bit će u Vukovarsko-srijemskoj županiji i Vinkovcima te u Splitsko-dalmatinskoj županiji. No, Skenžić naglašava da će se novac za njihovih stotinjak asistenata osigurati novim natječajem koji je objavljen jučer. Osigurano je oko pet milijuna kuna kojima će se financirati asistenti i za djecu kojoj jučer nisu odobreni.

Ministarstvo će, kaže Skenžić, ove godine osigurati više od 1100 asistenata, dok ih je prošle godine, financirano iz tri izvora, bilo 906. No, koliko ih još, uz više od 1100 asistenata koje financira Ministarstvo obrazovanja, financira i lokalna zajednica, nema podataka. A oni su, kaže Skenžić, nužni da bi se u budućnosti potrebe djece mogle bolje pokriti.

>>Pomoćnici stariji od 29 nisu primljeni, ali traži se način i za njih

>>Područne škole u Vukovarsko- srijemskoj županiji ostaju raditi i ove školske godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije