Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj potjere

Policija ubila vozača iz terorističkog napada u Barceloni!

Younes Abouyaaqoub
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
21.08.2017.
u 17:15

U napadima koji su se dogodili u Kataloniji u četvrtak poginulo je ukupno 15 ljudi

Španjolska policija potvrdila je da je ubila Younesa Abouyaaqouba (22), osumnjičenog da je bio vozač u terorističkom napadu u Barceloni.

Ranije su se pojavile informacije da je osumnjičenik uhićen.

BBC navodi da je policija upucala muškarca zapadno od Barcelone tijekom potjere za vozačem. Pucnjava se navodno dogodila na cesti u Subiratsu. Mediji javljaju da je osumnjičenik vikao "Allahu akbar" tijekom okršaja s policijom.

U napadima koji su se dogodilo u Kataloniji u četvrtak poginulo je ukupno 15 ljudi. Vozač automobila korištenog za bijeg preminuo je danas od višestrukih ubodnih rana koje je zadobio tijekom napada.

Younes Abouyaaqoub
1/11

Dužnosnik unutarnjih poslova Katalonije, Joaquim Forn, rekao je ranije kako istraga pokazuje da je Abouyaaqoub bio vozač i jedina osoba u bijelom kombiju. Napomenuo je da policija ne zna gdje se skriva i da ga se traži u svim državama Europe. On je jedini preostali član skupine, za koju policija smatra, da je pripremala napade eksplozivnim materijalom a onda vozilima pregazila prolaznike u Barceloni i Cambrilsu.

Younes Abouyaaqoub
1/20

Dnevne novine La Vanguardia i El País objavile su fotografije mladića u prugastoj majici kratkih rukava, dugim hlačama i sunčanim naočalama kako korača pored tržnice Boqueria, pored La Ramble. Ti mediji navode kako je nakon rušenja prolaznika tijekom 600 metara Abouyaaqoub zaustavio kombi te u trenutku panike nestao u mnoštvu ljudi te pješke prošao gradom do sveučilišne zone. Na tamošnjem parkiralištu je naišao na 34-godišnjeg Pau Péreza koji je parkirao Ford Focus. Policija sumnja kako ga je Abouyaaqoub ubio nožem te se pokušao odvesti Fordom izvan grada. Nakon otprilike 45 minuta automobil je otkriven 10 kilometara dalje u mjestu Sant Just Devern. U vozilu je, između prednjih i stražnjih sjedala, pronađeno Pérezovo tijelo.

Komentara 51

MO
mobitel20
17:20 21.08.2017.

On vice to...a ja kazem : Aleluja !

MA
malala
18:15 21.08.2017.

Sad ce se djevice cupati za njega. Koji glupaci. Citam neki dan u Maroku djecaci silovali magarca pa se zarazili bjesnocom. Eto s takvim pecinarima mi imamo posla.

DU
Deleted user
17:38 21.08.2017.

Nema druge s takvima, nažalost. Daj nam Bog snage da izdržimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije