Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Women in Adria

Women in Adria poduzetnicama omogućava pristup velikim tvrtkama na domaćem i stranom tržištu

Women in Adria
Foto: Promo fotografija
19.02.2016.
u 10:39

Networking breakfast na temu „Raznolikost dobavljača kao generator razvoja ženskog poduzetništva“ održan je 18. veljače 2016., u hotelu Westin u Zagrebu.

50-ak okupljenih poduzetnica i predstavnika tvrtki doznali su zašto je raznolikost dobavljača važan generator razvoja ženskog poduzetništva te koje su prepreke i moguća rješenja za bolju suradnju privatnih i javnih tvrtki s poduzetnicama.

Raznolikost dobavljača kao trend tek dolazi u Europu

Sve prisutne je pozdravila Ivana Matić, osnivačica Women in Adria i organizatorica događaja, te je u svom kratkom predstavljanju objasnila što je raznolikost dobavljača, koje su ključne prepreke poduzetnicama u pristupu velikim tvrtkama te koje su sve poslovne prednosti ove društveno odgovorne prakse za tvrtke.

Tako je objasnila da je raznolikost dobavljača jedan od trendova društveno odgovornog poslovanja koji tek dolazi u Europu, dok američke kompanije već posljednjih 50 godina uspješno integriraju raznolike dobavljače u proces nabave. Tako primjerice, 97 posto Fortune 500 kompanija uspješno primjenjuje ovu praksu, a u Europi je najčešće primjenjuju kompanije čije je sjedište u SAD-u.

Cijeli članak pročitajte na Women in Adria

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije