Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS
Povratak na članak

WHO tvrdi da se svi trebamo ugledati na Švedsku. Je li to uistinu moguće?

Dvojbeno je prepisivanje švedskog modela na cijeli svijet, ne vodeći računa o razlikama u mentalitetu građana, načinu života, standardu i zdravlju ljudi.

Komentari 21

DU
Deleted user
23:17 01.09.2020.

Sva sreca sto su nestale druge bolesti umire se samo od korone.

VL
IJ
I ja tebi
22:58 01.09.2020.

Prije neki mjesec cijeli svijet bacao drvlje i kamenje na švede a sad što bi hehehehe

VL
Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
23:06 01.09.2020.

Da li itko još ozbiljno doživljava tu opskurnu organizaciju.

VL
KO
komunikolog
23:06 01.09.2020.

Ma dajte Vi nama vratite barikade i propusnice, udaši i njihov pomladak samo to znaju!

VL
HO
hosko
23:13 01.09.2020.

Hrvatski model, gdje po disko klubovima jedni ližu druge je puno liberalniji od Švedskog modela, koji je imao odrđene elemente socijalnog distanciranja. Valjda ovi žele reće da se kod nas ponašaju odgovornije, sada kad je završila 1-mjesečna sezona punjenja džepova lokalnih hdz-ovih vlasnika noćnih klubova tajkuna i mafijaša?

VL
RZ
rebel.zg
07:08 02.09.2020.

Zaboravili ste napomenut da je od tih 5800 preminulih vecina u starackim domovima sto govori da se to moglo sprijecit boljom organizacijom i zastitom najugrozenijih. Uz to bi trebalo vidjet dal je vecina preminulih pocetkom epidemije dok se jos nije pronasao ispravam model i nacin ljecenja ili je brojka konstantna. Al to su cini se nebitni detalji za autora clanka

VL
MM
Marljivi mrav
23:41 01.09.2020.

Šveđani su bahati i ludi vikinzi. Nisam baš ljubitelj ,ali trenutno bolje opcije nema.

VL
ST
stefj
00:34 02.09.2020.

Na kraju će sve doći na svoje. Švedska je bila izložena medijskom linču samo zato da bi se opravdao lockdown u drugim državama... Bez lockdowna su prošli kroz epidemiju, brojke sada kada svima rastu, njima padaju. Već sad puno država ima lošije brojke od Švedske, a nigdje se ne nazire da dolazi do smirenja situacije... Uglavnom, ako se uskoro ne nađe cjepivo, svi će biti na brojkama sličnim ko Švedska ili gorim, ali uz puno gore gospodarske posljedice od Švedske... Normalno da i Švedska ima pad BDP-a, uglavnom je izvozna ekonomija pa lockdown u drugim državama utječe i na njih, ali brojke bi bile kud i kamo lošije da su i oni samo uvodili karantenu.

VL
Avatar Medusa
Medusa
22:31 01.09.2020.

Dijana svaka osoba na planeti zna da je pandemija laž... Ne pravi se da to ne znaš. Nismo mi glupi.

VL
DU
Deleted user
23:12 01.09.2020.

Bjeloruski model je ipak najbolji. Vodka i naporan tjelesni rad na zemlji utamanit će svaki zloćudni virus u ljudskom organizmu...

VL
DU
Deleted user
13:47 02.09.2020.

taj who je izgubljen isto ko i mi

VL
PE
penellopea15
22:58 01.09.2020.

Ugledati cete se vi na Svedsku milom ili silom, ili cete krepati od gladi u tim vasim konc logorima u zlocinackoj nacistickoj tvorevini od EU-ropske klaonice koja se raspala u komade i bankrotirala. Nega kako, od cega cete zivjeti, tkoo ce vam dati novaca za zivot, oni prosvjednici raskrvavljenih glava u masovnim prosvjedima sirom Francuske i Njemacke? Pa nemaju oni vise novaca, oni su svi bankrotirali, sa milijunima nezapsolenih gradjana sto drze zatvorenim u logorima da se ne vide, i da im ne izlaze na ulice traziti posla i jesti, i glave politicarima koje ce za maximum dva tjedna, u vrh glave, vjesati na vjesalima u sivojim zemljama. Nema vise novaca, nikome to je proslo svrseno vrijeme, sada svatko gleda sebe, i tko ne bude gledao sebe, svoju zemlju i narod, taj ce samo nestati sa geografske karte, mrak ce ga pojesti. Tu nacisticku tvorevinu od EU-ropskog konc logora treba hitno rastakati, a one SS-ovce gore u Briselu i Berlinu procesuirati u Nimberskome procesu za zlocine protiv covjecnosti.

VL
MT
mel_torme
23:00 01.09.2020.

Švedski model je za Švedsku. Pod uvjetom, naravno, da su švedski brojevi zaraženih, oboljelih i umrlih uopće točni. Gospodarstvo je slično pogođeno kao i ostatku Skandinavije, a turizma nije bilo. Žrtvovali su 5800 ljudi za komoditet ostalih. Sigurno postoje nekii koji bi žrtvovali i više. Tuđim životima se uvijek najlakše raspolaže, ali kada bi se njih pitalo ne bi bili tako entuzijastični kako su po pitanju tuđih života.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.