Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fiktivni računi
Povratak na članak

Westgate za analizu prepisanu od Tatjane Josipović dao milijune

Artenjak je iskoristio i poslovanje s HDZ-om da bi iz svoje tvrtke izvukao 875.000 kuna

Komentari 103

DU
Deleted user
07:39 04.02.2017.

Nisam znao da je novinarima dozvoljeno osuđivati ministre i klevetati ih u javnosti. Ovo kako je ova novinarka sročila o aktuslnom ministru znanosti je naprosto nedopustivo. Niti jedna znanstvena analiza nije dokazala plagiranje u navedenom slučaju, ali ne treba analiza ovog teksta da se dokaže plagiranje istine prisutno kod mnogih 'novinara' koji 'objektivno' informiraju narod. Treba se čovjek zapitati koji cilj žele postići.

VL
Avatar sajeta.kom
sajeta.kom
08:24 04.02.2017.

A gdje je nestala tvrtka Emporium plus d.o.o. u vlasništvu Josipovićevog prijatelja Vojkovića?

VL
Avatar AligatorXO
AligatorXO
08:25 04.02.2017.

Daleko od toga da branim navedene, no Ivana moja, osvrni se oko sebe u redakciji i vidjeti ćeš kolege koji žive od plagiranja. Može li članak o tome?

VL
MA
marex10
07:33 04.02.2017.

Isto tako naslov je mogao biti ”Westgate za analizu prepisanu od Anke Mrak Taritaš dao milijune".

VL
ET
etrao
08:27 04.02.2017.

Savez komunista vecernjeg ni rijeci o nedjelima u HAVC-u, sto je otkrila drzavna revizija!

VL
Avatar navijač
navijač
08:36 04.02.2017.

Kad ste već kod Josipovića onda objavite i bankovne raćune koje imaju po bankama, a jedna Austrjska banka ih je objavila. Gdje su tad a i sad Orepić i Cvitan?

VL
ET
etrao
08:24 04.02.2017.

Tuka od novinarke!

VL
MA
marex10
08:13 04.02.2017.

Novinar ljubomoran jer od njega nitko niš nema za prepisati.

VL
Avatar cluesblues
cluesblues
07:45 04.02.2017.

trebali bi biti zadovoljni da je uskok pohvatao joj jednu muljatorsku bandu koja je usko povezana sa politikom - medjutim kao i uvijek, osim par dana pritvora za neke, na kraju se nikom nece nista dogoditi, nastavit ce zivjeti na slobodi sa svim pokradenim milijunima i dalje prati lovu sebi i politicarima - u hrvatskoj je najveci problem korumpirano sudstvo, povremeno se te lopine nekako i pohvata, slucajevi se povlace po medijima neko vrijeme, a onda dodu do suda i tu sve prestaje, mozemo sa sigurnoscu predvidjeti oslobadjajucu presudu zbog nedostatka dokaza, ili eventuano zastara ...

VL
DU
Deleted user
10:20 04.02.2017.

"valjda su se Puškar i Josimović vodili činjenicom: ako ministar obrazovanja i potpredsjednik Sabora mogu biti plagijatori, pa što onda to ne bismo bili i mi?" Navedeni dvojac je valjda vidovit kad su još 2011. znali da će ministar obrazovanjaa i potpredsjednik Sabora u 2016. biti plagijatori? Ovo je primjer lošeg novinarstva - podvaljivanje osobnih stavova, u sukobu sa stvarnosti, u članak. Ne ulazeći u to koliki su plagijati ministra i potpredsjednika Sabora, oni sigurno nemaju nikakve veze s motivacijom počinitelja ovog djela. Za ovakvo impliciranje novinarka bi trebala biti kažnjena, no je li urednike uopće briga za stvari poput objektivnosti i profesionalnosti?

VL
GU
gustirna
09:43 04.02.2017.

Vidi vidi....znadu jugonovinarcici za prepisanu analizu a pojma nemaju kaku su njihovi jugocetnicki drugovimiz HAVC-a maznuli miljune...nisu culi sto je o njihovim jugocetnickim drugovima donijela drzavna revizija...nisu culi da je jugodorhu bilo podneseno mali miljun kaznenih prijava o kriminalcima u HAVC-u ali drugovi bajic i cvitan su stitli,valjda po naređenju jugofasisticke vlade ,svoje drugove...

VL
MR
mrgud55555
11:39 04.02.2017.

Usput ocrnit ministra to ti je zadatak lijevi novinaru...

VL
SA
sanikol
09:25 04.02.2017.

Dakle to što tvrdi Đikić je dokaz.A to što tvrdi Radman i još stotinjak drugih znanstvenika je laž. Kako može polupismeni političar ili novinar znati što je istina a što laž. Pričekajte neki pravorjek pa onda laprdajte. Inače Đikić je ljevičar i stalno se petlja u naše znanstvene krugove i koji je bio vrlo blizak Milanoviću i SDPu. Otuda i takva mržnja prema svemu što nije lijevo. Znanstvenik Maras je predvodnik onih koji optužuju bez dokaza. Da i Glavašević koji je završio školu u Prijedoru pa se i ponaša kao pravi srbin. Kakav gaf u emisiji sa Hebrangom.

VL
DU
Deleted user
10:08 04.02.2017.

uh, koliko je ovakovih poslova. Usluge raznih PR agencija, marketinskih, intelektualnih i sl. je muljaya sama po sebi! Pa zamislite da razni drzavni instituti su placeni od drzave i u isto vrijeme placa razne projekte koje izradjuju ti isti zaposlenici instutucija koji imaju placu za samo dolazak na posao...itd.

VL
Avatar stominac
stominac
09:49 04.02.2017.

treba bojkotirati večernji list, kupovanje , svim građanima republike hrvatske zabraniti, doduše oni se ni ne financiraju iz naklade nego iz sorosovih i vučičevih donacija! tako da nam ni to nebi pomoglo, jedino animirati hrvate i koji se tako osječajuju da ne kupuju to anti hrvatsko propagandno smeće !

VL
DU
Deleted user
10:51 04.02.2017.

Kod svih vijesti o ovom nedjelu nisam našao informaciju kako je to novac kraden? Kod Fimi medije radilo se o državnim tvrtkama pa je tamo jasno, da ne ulazim u detalje. No ovdje se radi o privatnim tvrtkama?! Da lili to znači da su direktori ili financijski direktori krali od vlasnika društava putem fiktivnih računa? Naime, ako tvrtka A plati tvrtki B neki račun, ti novci prelaze u tvrtku B, ali porez državi je i dalje potrebno platiti prilikom podizanja novca. Jesu li počinitelji možda pronašli način kako sakriti podizanje gotovine i tako izbjeći plaćanje poreza? Možda su imali i neku vezu u poreznoj upravi? Ili su porezi ipak plaćeni pa se ne radi o poreznoj prijevari, nego o potkradanju vlasnika izvornih društava? Možemo li očekivati od naših novinara znatiželju i intelektualne sposobnosti da razmisle o tome što pišu, educiraju se o temi o kojoj pišu te, u konačnici, da potraže i napišu činjenično utemeljen odgovor na ovakva pitanja?

VL
SA
sanikol
09:34 04.02.2017.

Zar o "piscu" domljani" treba komentar.

VL
ZI
Zir
11:32 04.02.2017.

ahaskoro- kao prvo, tvoja konstatacija "svi znamo da je...", odmah daje do znanja kojem intelektualnom jatu pripadas, tako se argumentiralo za vrijeme Tita kojeg spominjes, a diplome stampale svojim kadrovima, a drugo, jos se nisi transformirao od komuniste u demokratu,, sto se vidi po nacinu argumentacije, imas trun u oku , i jako te zulja,kaj ne???

VL
NI
niks100
09:19 04.02.2017.

A gdje je novac ?

VL
KA
kapunjohan
08:59 04.02.2017.

Da smo takvo društvo kakvo jesmo, sa kojim nismo zadovoljni , korupcije, pronevijere , krađe, selektivna pravda, zastare itd. ,krivi su dosta i novinari zbog selektivnog prikazivanja istine. Jedni mogu i oni ih ne vide, mogu i drugi ali kad to nekome treba onda se ti drugi prokazuju. Kad bi bili tu objektivni, mnogo stvari bi išlo na bolje.Što se tiče,, pronevjera,,, moralo bi se sve ,,štete,, namiriti i to brzo oduzimanjem imovine i plačanjem visoki globa, zatvaranje i trošenje novca na to je nepotrebno. Za spor koji u postupku zastari moraju odgovarati oni koji su ga vodili ili mjenjati zakon da spor u postupku ne može zastariti.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.