Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spitzenkandidati

Weber želi EU vojsku, Timmermans kaže da to nije realno

Sučeljavanje uoči euroizbora
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
18.05.2019.
u 06:00

Weber se založio za zabranu korištenja nadimaka na društvenim mrežama na internetu, gdje želi da korisnici objavljuju i komentiraju pod punim imenom i prezimenom. Timmermans mu je uzvratio da pretjeruje

U novom predizbornom sučeljavanju, ovaj put jedan na jednoga pred kamerama njemačke televizije ZDF, vodeći kandidati europskih pučana i socijalista, Manfred Weber i Frans Timmermans, iznijeli su preksinoć niz zanimljivih ideja i pokazali veći žar političke borbe nego u prethodnom sučeljavanju.

Weber se založio za zabranu korištenja nadimaka na društvenim mrežama na internetu, gdje želi da korisnici objavljuju i komentiraju pod punim imenom i prezimenom.

– Društveni mediji su poput javnog prostora. A u javnom prostoru postoji princip da pokažete lice. Smatram da tako treba biti i na društvenim medijima, svi bi trebali jasno reći tko su i tko stoji iza profila – rekao je Weber.

Timmermans mu je uzvratio da pretjeruje, da to nije toliko velik problem, i da ljudi na Facebooku i drugdje trebaju imati mogućnost koristiti drugo ime ili nadimak.

Razlika u stavovima bila je vidljiva i na pitanju treba li EU ići prema osnivanju “europske vojske”. Weber kaže da to želi, a Timmermans kaže da to nije realno očekivati u skoroj budućnosti jer nacionalne države neće tako skoro prepustiti nekom drugom pitanja rata i mira.

Timmermans se založio za ukidanje kratkih letova između gradova unutar Njemačke jer smatra da je za borbu protiv klimatskih promjena bolje unutar zemlje imati željezničke veze nego zrakoplovne. Weber smatra da se to ne može postići zakonskom zabranom. Timmermans također želi oporezivati kerozin: ako se porezi ubiru na gorivu za automobile, zašto se ne ubiru na gorivu za zrakoplove?

Pogledajte i video o europskoj vojsci:

Komentara 6

I1
ing-12345
20:28 18.05.2019.

EU je sam zona slobodne trgovine i ništa više. Nema nikakve EU vojske. Tko bi ratovao za,EU komisiju, EU parlament Manfreda Webear ,Junckera, Macrona, Plenkovića, Merkelicu itd.? Nitko normalan a ludih osim EU političara u EU srećom jako malo.

ZA
Zapadnjak
08:48 18.05.2019.

Ima li neko od njih ideju kako ukinuti neku regulaciju ili porez ili se sve svodi na nove regulacije i nove poreze?

Avatar Dumen
Dumen
18:55 18.05.2019.

Političari se štite imunitetom a komentatori nadimkom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije