Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pristupanje eu
Povratak na članak

Washington traži od Srbije ukidanje Rezolucije o Kosovu

Washington već skoro dva mjeseca priprema plan da od Beograda, u zamjenu za brži pristup EU i njegovim fondovima, traži pristanak za ukidanje Rezolucije 1244 i učvršćivanje neovisnosti Kosova.

Komentari 24

OB
-obrisani-
12:33 05.05.2010.

Evo ovako ,u tekstu se nigde ne pominje da SAD zele da ekspresno ubace SRB u EU ,zbog Kosova,ako Srbija popusti......................medjutim u SRB niko zaista nema ni tu zelju ni mogucnost (izuzev Cedomira Jovanovica-odavno prodan i placen,uzgred nema trenutno ni cenzus u SRB),da bilo sta i bilo kada potpise da daruje siptarima Kosovo i da ukida rezoluciju 1244,jer ukidanjem te rezolucije,sve bi palo u vodu.To upravo drze Rusija i Kina i jos brojne zemlje koje niti zele cuti za kosovo a kamoli ga priznati.O kakvj se ujdurmi radi tek su sad shvatili i u SAD i na Kosovu i dobrom delu EU,pa cak ni cela EU nije priznala Kosovo.Daklem nema nikakve ni teorijske sanse ni da ce pozicija ni opozicija povucu rezoluciju 1244 i odreci se Kosmeta,prosto nema te EU i obecvane zemlje na koju bi SRB potrcala i to prihvatila,jer ta ista SRB zna ,niti bi tad imala Kosovo,niti bi sustinski usla u EU,mozda na papairu,kao Bugarska i Romunija...te dve su vam sad satro u EU,a situacija tamo u mnogim stvarima gora nego u SRB ili CRO,naprimer koje nisu u trivijalnoj EU,koja se polako ali sigurno kao naddrzava raspada iznutra,to se sad vidi i taj procs je poceo...............kad se nacije pobude ,nikakve masonske birokrate to ne mogu zaustaviti,rat e neizbezan.Prema tome Srbiji netreba ni da izgubi obraz sama pred sobom i bratskim narodima u prvom redu Rusijom,jer se upravo tu brani svetski poredak UNa,koji nije savrsen,ali je bolji od diktature NWO.Odustajanjem od rez 1244,SRB bi i zapravo izgubila pravo na Kosmet,zato se to nikad nece deseti,zapravo ono sto ce se deseti u WW3,da ce SRB vratiti Kosmet,uskoro je to neizbezno!A sama Albanija ,se nece odrzati jer ce biti okruzena neprijateljskim pravoslavnim zemljama.koje ce je podeliti,ako im opadne na pamet.Nema te amerike koja ce ta kola zaistaviti u trecem svetskom ratu,ako bude sve ovo uopste vazno,pod nuksicama sa svih strana! Zakljucak USA se dzabe nada,jer amerikanci si zaboravili da SRBI znaju bukvalno sve,i da im kazu evo vi ste sutra pre CRO ,odmah sutra u EU,Srbija nece se odreci UN rez 1244...to se zna sta znaci,to i oni znaju i sad imaju verliki problem.Nema te saree laze koju bi SRB mogla da proguta,to sigurno nije EU(koja se raspada,nece je biti z 10 godina),a kad nije to .tek onda nista nema sto bi SRB prihvatila.

VL
MA
mateja23
12:04 05.05.2010.

Sve bliza presuda, sve jasnije da ce biti na stranu Srbije, a kako onda objasniti da je proglasenje bilo ilegalno i protiv medjunarodnog zakona??? Bez Srbije se 1244 ne moze ukinuti, a dovesti Srbiju na to, moze se samo putemm kompromisa... Nema se vise vremena, presuda je sve bliza i svi su sve nervozniji, svima je jasno sta se iza brda valja... Uh, ali ce Kosovari da se iznenade...

VL
BO
botr
19:49 05.05.2010.

@bosut1 Tesla nije napredovao ni u kurvatskoj, vec u Madjarskoj u Budimpesti, ni u kurvatskoj ne bi mogao da napreduje!

VL
Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
12:01 05.05.2010.

Nemoze tu da bude pitanja Kosovo je drzava jer rasizam srba je nepodnosljiv. Srbi su zasluzili da izgube nikad nisu imali prava na tu Albansku pokrajinu.

VL
UK
Ugo Kajvez
12:01 05.05.2010.

Hahaha, kao rusi će srbima dozvoliti zbog osetije itd, .... hahaha ... bedasto .....

VL
BO
botr
12:24 05.05.2010.

@dZvonimir.... Nemojmo o rasizmu, fasizmu i nacionalistima, zna se gde ih najvise na Balkanu ima!

VL
PO
poirot
13:56 05.05.2010.

A baš su Srbi razmišljali da Šipcima poklone Kosmet.Međutim sad se malo premišljaju,ako će zbog toga expresno ući u EU,bolje da ga ne daju.

VL
JS
ja sam gladan
14:05 05.05.2010.

Eto ih kako se nanjuše. Pa kaj u Srbiji nema novina i \"komentarisanja\".? Čim je neki članak o pašaluku, eto ti njih.

VL
PO
poirot
14:12 05.05.2010.

Pa moramo ovde proslaviti proglašenje Srbina Ace Stankovića za najboljeg novinara Hrvatske.

VL
JS
ja sam gladan
14:28 05.05.2010.

poirot. Svaka čast tebi. Ali molim te uzmi si ga doma. Nama u Hrvatskoj je već dosta raznoraznih prepotentnih Stankovića.

VL
BA
Babaroga
16:00 05.05.2010.

Velika greška hrvatske vanjske politike je bila što je priznala Kosovo. Gledajući sa čisto ekonomskog stajališta, udaljili smo zemlju od 7 i nesto mil koja je daleko mogući jači trgovački partner od zemlje od 2 mil stanovnika koju čine pastiri, sladoledari i šverceri cigareta.

VL
BO
bosut1
19:35 05.05.2010.

hebote pa citav pasaluk ce nam se dovuci na ove nase zapadne novine.Spusili ste Kosovo i budite sretni da na tome ostane.Ako su Ameri odlucili da se rezolucija ukine onda ce se i ukinuti.Ovamo seru i razvalili zvalje kako ne daju Kosovo, a u pozadini tajno pregovaraju sa \"belim kacigama\".Hahaha danas nas matejica nije spomenuo \"legendarni\" niski korpus a to je znak da ce i on uskoro priznati servsku pusionu na Kosovu.

VL
BO
bosut1
19:39 05.05.2010.

poirot,zar ne vidis da svatko tko se nije rodio i odrastao u svrbiji moze napredovati.Mislis da bi od Stankovica bilo nesto da je poniko u svrbiji?Cisto sumnjam.Pogledaj sebe,rodio si se u toj smijesnoj drzavi i najdalje sto si otisao je dolaziti na nase novine i pisati koje kakve bljuvotine,jadno bre,jadno.Cisto sumnjam da bi i od Tesle bilo nesto da se kojim slucajem rodio u svrbiji.Kvarna ste zemlja,stvarno,a kvarni ste i kao ljudi.

VL
BO
bosut1
20:37 05.05.2010.

botr,Tesla se rodio u Hrvatskoj.Nasa zemlja je jako plodna, za razliku od tvoje u kojoj uspijevaju samo budale i debili ( ti si zivi primjer).Hvala na lijepim zeljama, pa reko nije red da ti ostanem duzan.Da Bog da tebi bilo ko nasem pivcu.Znas li ti uopce storiju o pivcu?Ma sigurno neznas.Radnja se dogadjala u jednom dvoristu, u kojem su zivjele koke i jedan pivac.Domacini su dan za danom polako poklali sve koke osim jedne,a ta jedina preostala je kvocka koja ih je sve izlegla.Na kraju je jadni pivac skako i na tu staru kvocku.Jesi li skuzio?

VL
BO
botr
20:48 05.05.2010.

Ne znam sta je pivac, ti si tipican primer kurvatskog nacionaliste i fasiste, a znam sta je pivce! Tvoji komentari su neobjektivni i puni mrznje, ja sam samo odgovorio na njih! \"Hrvati su najhrabriji narod na svetu ne zato sto se nicega ne boje, nego zato sto se nicega ne stide\"(Jovan Ducic) \"Od svih naroda na zema...ljskom saru, Hrvati su najgrozniji\"(Karl Marx) \"Boze sacuvaj nas gladi, kuge i Hrvata\"(iznad ulaza u jednu Njemacku katedralu) \"Hrvate treba staviti pod starateljstvo\"(Teodor Ruzvelt). \"Horvat nem ember!\" (Hrvat nije covek.) (madjarska narodna poslovica/izreka) Šef diplomatije Italije Masimo Dalema: \"Hrvati su divlji, krvozedni slavenski barbari\" .Hrvati nikada u historiji nisu imali vladara koji je govorio njihovim jezikom\"(Franjo Josif)

VL
BO
bosut1
21:45 05.05.2010.

botr,poceo si vrijedjati iako ti se nisam obratio,seljacino janjicarska.Mi smo sa Austro-ugarskom zivjeli zajedno i nismo morali davati babe prve bracne noci.To je bila civilizacija, za razliku od vas i Turaka.Da nije bilo usrane svrbije ne bi mozda bilo ni prvog svj. rata.Niste nas trebali \"oslobadjati\",draze nam je bilo zivjeti u zajednici sa civiliziranim ljudima nego sa vama barbarima i krvopijama.Kad ste tako jaki ratnici sto ne oslobodite KosovoßMi smo dijelove Hrvatske koje ste vi bili okupirali(pokradenim naoruzanjem) oslobodili za nekoliko dana iako ste vi svrbi imali daleko vise naoruzanja i tehnike.Samo sto niste imali ono najvaznije, a to su MUDA.Da ste vi ikada imali muda ne bi vam Turci 500 godina guzili babetine.Te price o svrpskom \"junastvu\" pricaj nekome u svrbiji,mi ostali znamo kako izgleda svrpski junak,na traktoru ili \"pesadija\" u opancima.Gdje god su svrpski junaci ne vidi se prst pred okom od prasine.Pozdrav tebi servska junacino i da Bog da ti bilo ko i nasem pivcu.

VL
OB
-obrisani-
22:18 05.05.2010.

Sljedeće što će Ameri tražit, je ukidanje Srbije. Bravo Ameri

VL
Avatar Zmija
Zmija
23:39 05.05.2010.

Re: Botr Evo botre, ovog trenutka bas jebem jednu pravoslavnu kurvicu e pa da znas da se ne radi o tvojoj materi, jer jadna da je ona u pitanju sva bi sretna bila. Nego i ova mlada pravoslavna kurvica, smrdidi ali eto jebem nju radi reda pa da ne misli da su sipci pederi. Za admina: Nemoj slucajno izbrisat ovo! Kada si dozvolio ovom kretenu ovdje da vredja, onda daj i meni priliku da svrsim po srbijancice. Hvala.

VL
MI
mišek
00:17 06.05.2010.

Ma kakva Evropska unija. Briga me za nju vise, umislili su da su neka sila a u stvari truli sa svih strana. Videlo se sada na primeru Grčke koliko su jedinstveni i spremni da pomognu u nevolji. Drzimo se mi nasih ekonomija i radimo na podizanju konkurentnosti. Zabole me za EU. A rezoluciju će ukinuti onda kada Srbije nestane sa mape sveta, a zatim Rusije, Kine i ostalih. Muika mi je vise od zlih Amera koji kroje kapu citavom svetu. Dokle bre više???

VL
MA
MagicSerb
01:38 06.05.2010.

Tek sad kad vidim Grčku šta proživljava i šta čeka Portugal, Španiju, Irsku i Italiju a sve imaju 30+ godina \"staža\" u istoj, više me to interesno smeće velikih ne zanima i nema više jeftine demagogije \"ili Kosovo ili EU\"! Uvek biram ono drugo, a ne EU jer je to pokazalo se takvo s*anje da me plaši da se u krvi ne raspadne. Bude li referendum, pridružiću se kampanji protivnika članstva Srbije u EU.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.