Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ZELAND
Povratak na članak

Sumorne posljedice nakon erupcije Vulkana: 'Na otoku više nema preživjelih'

Bijeli otok aktivni je vulkan 48 kilometara od istočne obale Sjevernog otoka Novog Zelanda, u zaljevu Plenty.

Komentari 18

Avatar nekakav
nekakav
14:25 09.12.2019.

i kolko je co2 sad otišlo u atmosferu..? čisto da si zabilježimo.. i da i ovo pripišemo klimatskim promjenama. jer u današnjem svijetu, koje za jedine ispravne stavove uzima stavove dijela znanstvene zajednice, koji idu niz dlaku zacrtanoj agendi razvoja ovog svijeta, a zanemaruje stavove ostalog dijela, koji s pravom sumnja u zaključke, i s vremenom ih jednog po jednog razotkriva, lako je uz pomoć medija stvarati ozračje panike i krize, i pod tim kišobranom uskoj grupi omogućiti enormno bogaćenje. na uštrb javnog interesa i na trošak javnog poreznog novca. jer djeco draga, niti jedna promjena u filozofiji ovog svijeta nije slučajna, i bez koristi za nekoga. nije naftni lobi bez pomoći politike uništio konkurenta, industrijsku konoplju, a niti sad neki drugi lobiji preko nafte dolaze do svojeg kolača. a klimatske promjene... hm, pa klima ionak nije konstanta, promjene su kroz povijest bile i budu, nekad brže, nekad sporije. i bez čovjek se ovaj ciklus odigrao nebrojeno puta, i nakon njega bude kolo išlo dalje. ne smijemo dozvoliti da nas lobiji unište. i na nama zarade. zabranjivati fosilna goriva je licemjerno, jer su se na njima izgradili svi bogati zapadni sustavi, a sad kad bi se trebao ostatak svijeta dići, sad nećemo se više igrati naftom. idemo zeleno.. super, samo, što ne proizvodite panele doma, što ne kopate minerale doma, što to radite po nekim afrikama i azijama..? paneli su jeftini jer su ulazni troškovi u aziji niski. ajd u njemačkoj proizvedite solarni panel...

VL
ZN
znam
14:15 09.12.2019.

Ispravno je napisati Bay of Plenty ili Zaljev Obilja - Izobilja. Zaljev Plenty je nespretna kombinacija. Bio sam 48 km udaljen od Whakaari/White Island-a i nisam pobornik posjeta aktivnim vulkanima.

VL
5S
505.scrtom
10:30 10.12.2019.

Vulkan je ejakulirao povratio se kada su neki nepotrebno setali pokraj njega..

VL
DD
dobar.d
16:14 09.12.2019.

Ispravno bi bilo reći : "Nitko nije preživio, osim onih koji jesu!" ili "Na otoku više nema živih ljudi, a vjerojatno niti tratinčica u cvatu!" Nikako pak nije ispravno reći "Na otoku više nema preživjelih!" Dakle, ako više nema živih ljudi, to znači da nitko nije preživio erupciju, osim onih koji su već evakuirani s otoka. Ali, reći da na otoku više nema preživjelih naprosto ne zvuči ispravno, u najmanju ruku...Lažem li?

VL
MA
malibero
07:30 09.12.2019.

ERUMPIRAO

VL
VL
????
14:51 09.12.2019.

To se dogodilo zato jer su domoroci napustili običaje svojih predaka i prestali su žrtvovati djevice vulkanskom bogu.

VL
DU
Deleted user
09:09 09.12.2019.

eto, ne može svatko glumiti malog hobita Froda....

VL
LI
lietuva
08:01 09.12.2019.

Korupcija - korumpirati, erupcija - erumpirati!

VL
FR
franjo
14:06 09.12.2019.

Nakotilo se svakakve gamadi i mora doći kraj.

VL
DU
Deleted user
13:57 09.12.2019.

Europcija znači da je €U u (h)ropcu (moždana smrt).

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.