Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosovo i srbija

Vulinu će zabraniti dolazak na Kosovo jer širi mržnju?

kosovo (1)
STR-1234/Pixsell
30.09.2013.
u 20:49

Nećemo dozvoliti ni Vulinu da svojim nastupima zloupotrebljava mogućnost koju mu daju za ulazak na Kosovo međunarodni činitelji i kosovske institucije – pojasnio je Isufi.

Predsjednik Komisije za unutarnje poslove u skupštini Kosova Ahmet Isufi rekao je da će ta komisija razmatrati posjete i izjave zaduženog u srpskoj vladi za Kosovo Aleksandra Vulina na Kosovu i najavio mogućnost zabrane ulaska "osobama iz Srbije koje šire mržnju", javlja agencija Tanjug.

Povod je bila nedavna Vulinova izjava kako kosovska vlast zapravo ne želi da Srbi izađu na skore izbore.

– Nije istina da Kosovo nije zainteresirano da Srbi izlaze masovno na lokalne izbore. Nagađanja i neistine koje tijekom zadnjih posjeta na Kosovu daje Aleksandar Vulin nisu u skladu s demokratskim načelima – rekao je Isufi dodavši kako će zbog toga "vrlo brzo u parlamentarnoj komisiji za unutarnje poslove razmatrati posjete i izjave Vulina i shodno zakonima i ustavu Kosova predložiti skupštini Kosova daljnje poduzimanje mjera prema osobama koje dolaze na Kosovu iz Vlade Srbije".

– Nećemo dozvoliti da određene osobe iz Srbije koje dolaze na Kosovo šire mržnju, stvaraju stanje nesigurnosti i nesigurnost za građane Kosova. Nećemo dozvoliti ni Vulinu da svojim nastupima zloupotrebljava mogućnost koju mu daju za ulazak na Kosovo međunarodni činitelji i kosovske institucije – pojasnio je Isufi.  

>> Albright: Na Kosovu smo djelovali ilegalno, ali ispravno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije