Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE INFORMACIJE

Vulin: Tražimo Matejevo tijelo, signal njegova mobitela odgovara pretpostavci da je bio u Savi

Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Milos Miskov/Nestali.hr
1/3
28.01.2022.
u 11:52

– Nismo došli do zaključka, samo smo pratili činjenice, pa kada smo došli do činjenica koje su nas dovele do zaključka, onda smo to iznijeli – dodao je

Ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin priopćio je kako je policija pratila signal mobilnog telefona nestalog Mateja Periša te da signal potvrđuje pretpostavku da je Matej bio u rijeci Savi. 

– Pratili smo cijelu liniju kretanja te kobne noći i sada se traga za tijelom. Policija isključuje mogućnost napada, posebno etnički motiviranog nasilja. Bilo je pokušaja da se ova tragedija svede na razinu nacionalnog sukoba. Beograd je siguran, otvoren grad. A srpska policija će učiniti sve da to rasvijetli. A hrvatska policija je bila ovdje, uvjerena je u našu predanost i odala nam je  priznanje za ono što radimo. Nastavit ćemo tražiti, sve poduzeti da se istina dozna, nećemo stati – kazao je za RTS

– Nismo došli do zaključka, samo smo pratili činjenice, pa kada smo došli do činjenica koje su nas dovele do zaključka, onda smo to iznijeli – dodao je. 

Kazao je kako su vremenski uvjeti jako loši te da je jako hladno. 

– Radimo ono što struka traži, struka kaže da pratimo rijeku i pratit ćemo je dok ne dođemo do istine – kazao je. 

– Pratite bazne stanice koje pokrivaju područje i vidite mobitel kako se kreće preko rijeke, što se poklapa s činjenicom da je Matej u to vrijeme bio u rijeci. U trenutku istrage informaciju nismo ostavili po strani. Provjerili smo i izjave proročica, susjeda i idiotske pornosnimke u kojima je netko navodno ličio na Mateja. Srpskoj policiji nema se što zamjeriti – dodaje. 

Podsjetimo, 27-godišnji Matej Periš iz Splita nestao je u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca, a srpske službe intenzivno tragaju za njim. Iznosili su se brojni detalji, no dosad nije bilo nikakvih konkretnih informacija koje bi upućivale na mjesto njegova nestanka. 

>> VIDEO Srpska policija objavila snimku pretrage Velikog ratnog otoka, potraga za Matejem Perišem se nastavlja

Komentara 34

BO
Bobek
17:29 28.01.2022.

U Tisu sa Žabaljskog mosta sleteo autobus u travnju 2015...11 osoba poginulo...6 osoba nikad nije pronađeno...A ovo je Sava na ušću u Dunav, ledena, brza, puna virova...teška priča

AM
Ambar
12:40 28.01.2022.

Mogao je i netko drugi imati njegov telefon

Avatar jebb
jebb
22:43 28.01.2022.

"Tražimo Matejevo tijelo..., nismo došli do zaključka, samo smo pratili činjenice..." Ako trazite Matejevo tijelo a ne Mateja, onda to upucuje na samo jedno, da Matej vise nije medju zivima. A to je zakljucak, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije