Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI BISERI SRPSKOG MINISTRA

Vulin se obrušio na Plenkovića: Ovakvu glupost i laž ne bi izgovorio ni dokazani ustaša i zločinac Gotovina

Svečana akademija povodom Dana Banja Luke
Foto: Borislav Zdrinja/ATAImages/PIXSELL
1/2
05.08.2022.
u 21:10

Ovakvu glupost i laž ne bi izgovorio ni dokazani ustaša i neosuđeni zločinac Gotovina, on najbolje zna koliko zločina i zla je nanio Srbima. To ne zna samo Haški tribunal - izjavio je Vulin povodom obraćanja Plenkovića na obilježavanju Oluje.

Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću koji je danas na proslavi 27. obljetnice Oluje rekao da je Srbija odgovorna za odlazak Srba 1995.

- Formirajući jedine logore samo za djecu, ustaše su surovošću i ludilom premašile svoje njemačke učitelje. Optužujući Srbiju da je kriva za protjerivanje i ubijanje Srba u Oluji, Plenković je pretekao i najgore ustaše - rekao je Vulin, pišu Novosti.rs.  

- Ovakvu glupost i laž ne bi izgovorio ni dokazani ustaša i neosuđeni zločinac Gotovina, on najbolje zna koliko zločina i zla je nanio Srbima. To ne zna samo Haški tribunal - izjavio je Vulin povodom obraćanja Plenkovića na obilježavanju Oluje.

- Kome je Stepinac svetac, njemu je Jasenovac radni logor, Sisak dječje odmaralište, a Oluja zločinački poduhvat Srba. Poslije ovakve laži i gluposti Plenkovića, još je jasnije da vladu ustaša vodi glup ustaša. Takvima se ne šuti, takvima se ne zaboravlja, takvima se ne prašta - rekao je Vulin.

VIDEO: Hrvatska slavi 27. obljetnicu vojno-redarstvene akcije 'Oluja'

Podsjetite se govora Andreja Plenkovića koji je izazvao reakciju srpskog ministra.

"Ponovno se Hrvatsku pokušava prokazivati lažnim, jalovim optužbama o protjerivanju srpskog stanovništva iz Hrvatske, iako je poznato da ih je vodstvo pobunjenih Srba u suradnji s Beogradom prisililo na evakuaciju iz Hrvatske što su i samo srpski pokajnici potvrdili su svojim iskazima. Najavljene optužnice protiv pilota neprihvatljive su time što dolaze iz države iz koje je pokrenuta velikosrpska agresija na Hrvatsku i koja još ne pokazuje istinsku spremnost da prizna svoju odgovornost u tom zločinačkom pothvatu Miloševićevog režima", dodao je.

"Vlada će čvrsto kao i do sada štiti branitelje i pilote i neće da se u pitanje dovede pravedan, legitiman i oslobađajući karakter Domovinskog rata. Kao pobjednica u nametnutom ratu ponosimo se što poštujemo prava svih nacionalni manjina. Srbija nažalost ne surađuje niti u progonu ratnih zločinaca. Mi ćemo raditi na miru, dijalogu i stabilnosti. Vodimo Hrvatsku u kriznim vremenima, ali iz svih tih kriza izlazimo uz političku stabilnost. To ćemo činiti i dalje", kazao je.

VIDEO: Predsjednik Zoran Milanović u Kninu

Komentara 133

Avatar HajdukLika
HajdukLika
21:48 05.08.2022.

Evo, baš zato slavimo Oluju! Našu veličanstvenu i u povijest vječno uklesanu pobjedu nad ovakvim nitkovima!

Avatar kenshi
kenshi
21:21 05.08.2022.

A koga briga što ovaj luzer laje!

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
21:29 05.08.2022.

Već nakon letimičnog pogleda jasno je da se radi o ojađenom deformiranom bolesniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije