Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET Riječki sud odredio jamčevinu nakon odluke Vrhovnoga suda Hrvatske

Vuković od srijede na slobodi i stiže u BiH

10.02.2009.
u 23:00

Vjekoslav Vuković od srijede je na slobodi! Županijski sud u Rijeci danas je razmatrao odluku Vrhovnog suda RH te je prihvatio promjenu odluke kada je u pitanju puštanje Vukovića na slobodu uz jamčevinu.

– Sud je odredio jamčevinu u visini od 400.000 kuna i nema nikakvih zapreka da se Vuković sutra ne nađe na slobodi – rekli su nam danas u Županijskom sudu.

Jamstva prijatelja
Vuković je danas morao dati izjavu kojom se obvezao da će se redovito odazivati na sudske pozive, u protivnom mjere pritvora će opet biti aktivirane. – Može otići iz Hrvatske, točnije dopušteno mu je otići u BiH, ali na poziv suda mora se odazvati. Zabranjeno mu je mijenjanje mjesta prebivališta i svako odstupanje od izjave koju je dao rezultirat će novom mjerom pritvora – objasnili su nam odluku u Sudu u Rijeci. danas se postavljalo pitanje ima li Vukovićeva obitelj dovoljno novca za jamčevinu, no doznali smo da ne bi trebalo biti problema.

– Već ranije su određeni ljudi dali jamstva da će pomoći u slučaju da se odredi ovakva jamčevina i nemamo razloga sumnjati da će biti problema. Mislimo da će on od srijede biti na slobodi – rekli su nam Vukovićevi najbliži prijatelji. Vuković u BiH obnaša dužnost voditelja Odjela za borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala pri Ministarstvu sigurnosti BiH, a zanimljivo je da njegov nadređeni, tj. ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović nije ništa učinio kako bi Vuković dobio priliku za obranu sa slobode. Zahvaljujući određenim pojedincima iz vlasti te velikim naporima Vukovićeve obitelji i odvjetničkog tima, došlo se do prvog cilja – puštanja iz pritvora uz jamčevinu.

Dolazak u BiH
Vuković će u srijedu ili do kraja tjedna vjerojatno iz Hrvatske doći u BiH, ali kako je slučaj još otvoren, neće moći davati izjave o ovim događajima. Treba napomenuti da su Vukovićevi odvjetnici očekivali ovakav rasplet događaja još nakon objavljivanja odluke Vrhovnog suda RH jer, kako nam je rekao odvjetnik Anto Nobilo, Vrhovni sud nikada neće donijeti izravnu odluku Županijskom sudu, ali će dati sugestije u kojem pravcu slučaj treba ići. Sugestija je u ovom slučaju ispoštovana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije