Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicionalnim koncertom

Vukovarske mažoretkinje proslavile 14 godina rada

vukovarske mažoretkinje
Foto: Branimir Bradarić
1/2
11.02.2015.
u 13:25

Bila je ovo prilika i da se okupljenima članovima obitelji i prijateljima predstave sve članice udruge i sve selekcije koje su izvele prigodne programe.

Tradicionalnim godišnjim koncertom, održanim u prepunoj dvorani OŠ Dragutina Tadijanovića, Mažoretkinje grada Vukovara obilježile su još jednu uspješnu godinu za sobom ali i proslavili svoj 14 rođendan. Bila je ovo prilika i da se okupljenima članovima obitelji i prijateljima predstave sve članice udruge i sve selekcije koje su izvele prigodne programe. Nastupili su tako dječji sastav - pilići, početnički kadetski sastav, B kadetski sastav, A kadetski sastav, juniorski i seniorski sastav.

Što su naučile i znaju pokazale su i najmlađe članice vukovarskih mažoretkinja koje su uz svoju koreografiju, izvele i koreografiju sa seniorkama. Gosti su mogli vidjeti i atraktivnu točku „light show“ koju je izveo 40 članica juniorskog i seniorskog sastava. Ovom prilikom mažoretkinje su se prigodno oprostile i od članica grupe koje ove godine napuštaju mažoretkinje. Po prvi put dodijeljena su i priznanja članicama iz više oblasti. Tako je priznanje za najbolju mažoretkinju dobila Doris Ostojić, za najbolju tehničarku Josipa Rendulić, a za najbolju predvodnicu u prošloj sezoni Ana Čop. Priznanja su uručena i nekim mlađim članicama tako da je priznanje za najperspektivniju mažoretkinju dobila 8-godišnja Leonarda Puđa, a za najbrži napredak Anastasija Ičević. Priznanje za bezuvjetan trud i zalaganje u razdoblju 2001.

– 2015. godine dobila je Anita Roguljić, a priznanje za najveći osobni doprinos razvoju mažoret-plesa u Vukovaru u posljednjih 14 godina dobila je Andreja Lehrmajer. Ona je posljednjih sedam godina bila na funkciji predvodnice seniorskog sastava, a od 2009. godine je trenerica. Godišnji koncert iskorišten je i za dodjelu zahvalnica mamama članicama koje su svojim trudom i radom pridonosile udruzi. Zahvalnice su uručene Meliti Marić, Branki Vidoš i Dijani Lazić. Zahvalnica je također uručena i Gimnaziji Vukovar, gdje se od samih početaka održavaju treninzi, kao i gradonačelnik Ivan Penava. Tijekom 14 godina djelovanja Mažoretkinje grada Vukovara postale su jedna od najkvalitetnijih mažoret skupina uopće u Hrvatskoj gdje su osvajale broja priznanja i nagrade. Zapaženi rezultati ostvareni su i na europskim natjecanjima. Radi svega učinjenoga građani vukovarske mažoretkinje često nazivaju i „ukrasom grada“.

>> Pogledajte kako su vukovarske mažoretkinje zaželjele sreću Vatrenima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije