Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ A. Bauera

Vukovarska osnovna škola na jedinstven način obilježila Međunarodni dan kravate

Osnovna škola Antuna Bauera
Foto: Branimir Bradarić
1/2
17.10.2017.
u 13:11

Sutra se obilježava Međunarodni dan kravate, a na vukovarskoj osnovnoj školi napravljena je kravata od tvrdoga stiropora dugačka gotovo pet metara

Na pročelju Osnovne škole Antuna Bauera u Vukovaru i ove godine je, povodom obilježavanja Međunarodnog dana kravate, koji se obilježava u srijedu 18. listopada, istaknuta velika kravata. Ove godine napravljena je kravata od tvrdoga stiropora dugačka gotovo pet metara.

– Svake godine učenici i nastavnici se potrude na jedinstven način obilježiti Međunarodni dan kravate. Tako je bilo i ove godine te smo kravatu, koju su zajednički izradili učenici, nastavnici i zaposlenici škole, postavili na pročelje zgrade, kaže ravnatelj ove vukovarske škole Joza Mihaljev.

Bio je to veliki i zahtjevan posao s obzirom da je trebalo osigurati potreban materijal, a onda i sve to dizajnirati, skicirati i u konačnici izraditi. Na kraju je kravata i postavljena na pročelje zgrade tako da je svi koji dolaze u školu vide. Mihaljev dodaje kako se ovaj dan i na druge načine obilježava u školi pa je tako na ulazu u školu postavljen veliki hamer papir gdje se govori o povijesti kravate. Na sam međunarodni dan kravate svi učenici, kao i učitelji i drugo osoblje škole, doći će na nastavu s kravatom. Mihaljev kaže kako i neke druge značajne datume obilježavaju na sličan način te da se to pokazalo i veoma uspješnim s obzirom da djeca bolje i lakše nauče više o tome danu. Prema riječima Mihaljeva djecu posebno zaintrigira činjenica da se radi o proizvodu kojega je osmislio Hrvat tako da si daju dodatno truda.

– Obilježavanje Međunarodnog dana kravate na taj način traje već godinama i OŠ Antuna Bauera je postala prepoznatljiva po tome. S cijelim projektom smo započeli spontano i slučajno ali kako se pokazao i među učenicima i među učiteljima dobrim nastaviti ćemo i dalje raditi na taj način, rekao je Mihaljev.

OŠ Antuna Baeura jedna je od vukovarskih osnovnih škola. Trenutno je pohađa 335 učenika.

Komentara 2

Avatar imotska115
imotska115
14:13 17.10.2017.

Nadam se da imaju boljeg posla nego obilježavanje dana kravate. Ovo je novinarstvo i društvo dno dna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije