Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA DAVANJA

Vukovar u vrhu Hrvatske po izdvajanjima za demografske i socijalne mjere

Marijan Pavliček
Patrik Macek/PIXSELL
20.08.2018.
u 11:52

Dodao je i kako je intencija Grada Vukovara da se u budućnosti udio demografskih mjera povećava, a udio socijalnih mjera smanjuje.

Za različite demografske i socijalne mjere pomoći svojim sugrađanima Grad Vukovar godišnje izdvaja oko 15 milijuna kuna što je više od 10 posto od realiziranoga godišnjeg proračuna. Rekao je to zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček dodajući kako je osmišljeno niz raznih mjera koje obuhvaćaju sve dobne strukture Vukovaraca počevši od onih u školskoj dobi pa sve do umirovljenika.

-Po visini izdavanja za socijalne i demografske mjere, Vukovar je jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj. Naknade za novorođenčad povećali smo za 100 posto, uveli smo novu mjeru sufinanciranja troškova stanovanja za obitelji s troje ili više djece do 16 godina starosti, besplatne udžbenike, bilježnice, preobuku i gradski prijevoz za osnovnoškolce i srednjoškolce, stipendije za sve studente koji studiraju na području Republike Hrvatske, osiguravamo besplatan prijevoz za sve naše umirovljenike i izlete u Bizovačke toplice tijekom ljeta, rekao je Pavliček.

Dodao je i kako je intencija Grada Vukovara da se u budućnosti udio demografskih mjera povećava, a udio socijalnih mjera smanjuje.

-Grad Vukovar kroz čitavi niz gospodarskih mjera trudi se podići kvalitetu života Vukovaraca i na taj način smanjiti potrebu za socijalnim mjerama. Vjerujemo kako ćemo u tome i uspjeti, rekao je Pavliček

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije