Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukupno 30 paleta

Vukovar prikupio donaciju od 200.000 kuna za potresom pogođena područja

Vukovar prikupio donaciju za potresom pogođena područja
Foto: Branimir Bradarić
1/3
13.01.2021.
u 14:47

Marijan Pavliček kazao je kako Vukovarci nažalost najbolje znaju što znači ostati bez svoga doma i krova nad glavom

U sklopu akcije „Vukovar za potresom pogođena područja“ Grad Vukovar, tvrtke s područja grada Vukovara i građani grada Vukovara prikupili su preko 200.000 kuna vrijednosti pomoći za potresom pogođena područja.

- Ukupno 30 paleta pomoći šaljemo na potresom pogođena područja, a to je ono što smo ciljali na hitnome interventnom sastanku održanome dan poslije samog potresa. Tada smo se usuglasili o tome da je dobro da u akciju pomoći idemo svi zajedno kao društvena zajednica i grad te tu pomoć kanaliziramo preko službenih institucije misleći pri tome prvenstveno na Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako Vukovarci nažalost najbolje znaju što znači ostati bez svoga doma i krova nad glavom.

- Građani Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta, nažalost u proteklih su trideset godina osjetili to dva puta, što za vrijeme Domovinskog rata, što sada uslijed snažnog potresa. I zato mi najbolje znamo koliko znači pomoć kada ti je najteže te smo se zato i odlučili pomoći. Danas je najbitnije pokazati ljudskost i mislim da smo u tome i uspjeli upravo ovom zajedničkom akcijom. Prikupili smo upravo ono što je ljudima sada najpotrebnije, rekao je Pavliček.

Dodao je kako su prikupljene osnovne prehrambene namirnice i higijenske potrepštine kao što su mlijeko, brašno, ulje, sol, dječja hrana, pelene, maramice i drugi trajni proizvodi. U sklopu donacije dostaviti će se i 136 električnih grijalica.

U prikupljanju donacija sudjelovali su uz Grad Vukovar i gradske tvrtke Tehnostan, Komunalac i Vodovod te tvrtka Borovo, udruge i građani dobre volje spremni pomoći koji su protekla dva tjedna donosili namirnice u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Vukovar.

- Naši volonteri su neumorno dva tjedna skupljali, sortirali i pakirali donacije građana i ovim se putem zahvaljujem svim građanima, gradu Vukovaru i svim tvrtkama koje su na humani način pokazali veliko srce i donirali nam jako vrijednu robu koju ćemo isporučiti potresom pogođenim područjima. U ovoj akciji sudjelovalo je 40 mladih volontera zajedno s 20 starijih iskusnih volontera, a interventni tim od 8 osoba nalazi se u potresom pogođenim područjima te pomaže na terenu, rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vlatko Glavaš.

Inače, na području Vukovara smješteno je 7 obitelji s 26 članova s potresom pogođenih područja. 

VIDEO Obitelj Paspalj iz Gline nakon potresa spava u štaglju: "Cijela kuhinja je pala na mene, tata me izvukao van!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije