Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
50-AK VIŠE NEGO PROŠLE

Vukovar ove godine stipendira 214 učenika i studenata

Foto: Grad Vukovar
1/3
14.01.2021.
u 15:14

Nadamo se kako će naši stipendisti poslije završenih studija i škola vratiti se u Vukovar i ovdje pronaći radno mjesto, govori gradonačelnik

U dvorani rodne kuće Lavoslava Ružičke organizirana je dodjela stipendija učenicima i studentima s prebivalištem na području grada Vukovara.

Prema riječima gradonačelnika Vukovara Ivana Penave za školsku i akademsku 2020./2021. godinu bit će dodijeljeno 214 stipendija. Dodijeljeno je 80 stipendija za studente svih godina studija deficitarnih zvanja koji će tijekom 10 mjeseci imati osiguranu stipendiju od 1.000 kuna mjesečno.

Dodijeljene su i 93 stipendije za studente svih godina studija ostalih zvanja, a oni će tijekom 10 mjeseci akademske godina mjesečno primati stipendije od po 500 kuna. Grad Vukovar osigurao je i 41 stipendiju za učenike srednjih škola, prve i viših godina školovanja za deficitarna zanimanja.

Oni će mjesečno, također tijekom 10 mjeseci, primati stipendije od po 400 kuna mjesečno. U Proračunu Grada Vukovara za isplatu stipendija osigurano je 1,6 milijuna kuna 276.500 kuna sponzorskih sredstava.

- Možemo se pohvaliti kako ćemo tijekom iduće akademske godine imati 50-ak više studenata sa stipendijama nego što je to bilo prethodne godine. Trenutno imamo desetak općina i gradova koji sponzoriraju po jednu ili više stipendija. Nadamo se kako će naši stipendisti poslije uspješno završenih studija i škola vratiti se u Vukovar i ovdje pronaći radno mjesto i nastaviti daljnji život, rekao je Penava.

Napomenuo je i kako se odluka o deficitarnim zanimanjima donosima na temelju informacija HZZ-a kao i da vukovarski stipendisti, po završetku školovanja, nisu obvezni vratiti se u Vukovar i tu raditi.  

- Kroz dodjelu bilježnica s motivima grada, tenisica i slično sustavno radimo na razvijanju svijesti da je potrebno vratiti se u zajednicu iz koje se krenulo. Međutim, to uvijek nije moguće i razumijemo kada se to dogodi, istakao je Penava.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije