Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar

Osigurano manje stanova za dodjelu od obećanog

goran bošnjak vukovar
Goran Ferbezar/PIXSELL
02.06.2015.
u 11:22

Umjesto najavljenih 150, bit će podijeljeno tek 30-ak stanova

Na nedavno održanoj tematskoj sjednici Gradskoga vijeća Vukovara, kada je bilo riječi o stambenom zbrinjavanju na području grada i okolice, čelnici državnog ureda za stambeno zbrinjavanje najavili su kako će u Vukovaru ove godine građanima biti podijeljeno oko 150 stanova. Međutim, samo nekoliko tjedana kasnije dolaze informacije prema kojima će broj stanova za građane ipak biti mnogo manji.

– Dobili smo informaciju kako ćemo za podjelu imati na raspolaganju 62 stana u Vukovaru s tim da se do kraja godine može očekivati još nekih dodatnih 30-ak stanova. To je ipak mnogo manja brojka od 150 stanova koliko je bilo najavljeno, rekao je predstojnik Ureda državne uprave Vukovarsko-srijemske županije Goran Bošnjak (na fotografiji). Trenutno dodjelu stana na području Vukovara očekuje preko 750 obitelji.

Ništa bolje nisu prošli niti građani koji od države očekuju dodjelu građevinskog materijala za izgradnju obiteljskih kuća. Bošnjak pojašnjava kako je do sada dodjela građevinskog zemljišta išla po zbirnim listama ali da od ove godine vrijedi novi sustav prema kojem je broj osoba kojima će biti dodijeljen građevinski materijal točno određen prema općinama i gradovima.

– Slijedom takvoga načina rada za područje Vukovara izdana su četiri Rješenja za dodjelu građevinskog materijala. Želim samo da se zna da Ured nema ništa sa ovim odlukama nego da smo dužni provoditi odluke državnog ureda, rekao je Bošnjak. 

>> Pljušte međusobne optužbe za sjednicu Gradskoga vijeća Vukovara

Ključne riječi

Komentara 1

IS
istinajejedna
13:26 02.06.2015.

Još jedan Dokaz istinske brige Vlade RH za Vukovar.,sve što treba doći u Vukovar se zaustavlja,a da je tragikomično,govori i izjava Gorana Bošnjaka,koji je predsjednik SDP-a Vukovar koji kaže " Želim samo da se zna da Ured nema ništa sa ovim odlukama nego da smo dužni provoditi odluke državnog ureda, rekao je Bošnjak. ",a na vlasti isti taj njegov SDP.Licemjerno i žalosno.,e moj Vukovaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije