Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na članak

Vuk Jeremić: Europska unija i Kosovo razdvojene su teme

- Vrlo je jasna službena politika i Beograda i Bruxellesa da su put Srbije prema članstvu u EU i Kosovo razdvojena pitanja. Učinit ćemo sve da to tako i ostane, jer unakrsno povezivanje tih dviju tema ne bi koristilo miru i stabilnosti u regiji - zaključio je Vuk Jeremić.

Komentari 29

RI
Risnjak
11:17 17.02.2010.

Ovaj se ocito nasmrkao bjeloga pa sada ima problema sa prizemljavanjem... tsss... historijski proces pred Medunarodnim sudom ??? Neki nemir se pocne dizatiu meni kada oni pocnu palamuditi o historijama ! Oni ocito nezele u EU kako stvari stoje... dali oni cuju poruke iz SAD i EU-a ?!?

VL
DO
downunder
11:21 17.02.2010.

Tipično srpski. Ameri maznu Kosovo, Srbi jauču i plaču kako se \"ceo svet\" urotio protiv njih a onda to slave kao pobjedu. Najbolje je da to nije prvi put. Točno to radi V. Jeremić kad objašnjava uspjehe u borbi protivv nezavisnosti Kosova.

VL
AG
Agramer198
14:20 17.02.2010.

@acide Ne, nikada nisam bio na Balkanu...

VL
Avatar cros
cros
15:08 17.02.2010.

Posve se \"slažem\" s Jeremićem, srbija će u EU samostalno i Kosovo će samostano, pa to su dvije suverene države, hahaha! Nema tu nikakve \"samoproglašenosti\" ničije, jer država Kosovo je međunarodno priznata, a \"diplomatska borba\" je samo obično gubljenje vremena! Naravno, dok srbi budu skužili da tek bezvezno gube vrijeme, neće više biti živ ni ovo lupetalo Jeremić, hahaha!

VL
OB
-obrisani-
16:16 17.02.2010.

Jeremicu tvoje \"diplomatske\" izjave predene na obican jezik znace \"kakis\". Srbija opredijelila za \"diplomatsku borbu, strpljivu i energičnu, čime smo napravili presedan u povijesti ovih prostora. Mnogi su nas na početku otpisali, vjerujući da Srbija to ne može, ali smoo ih razuvjerili\". Lazes! Ni jedna drzava ovog svijeta nece 15% svojeg teritorija prepustiti na miran nacin i opredijelti se dipomaciji cak i nakon sto se taj teritoriij proglasi neovisnom suverenom drzavom, ako nije primorana na to nekom visom silom. Cemu laganje kada to vecina zna. Narocito kada se zna da je prije ove \"uljudnosti\" bio i te kako krvav rat i to samo zbog najava o neovisnosti a sada kada je neovisnost tu e sada ide diplomacijom. Nije li to skroz naskor obrnuto?!. Zasto je Srbija ratovla na Kosovu prije njegovog osamostaljenja ako je htjela sve rijesti diplomatskim putem i politickim sredstvima?! Na stranu to sto medjunarodnjaci kazu Srbija je ukinula autonomiju Kosovu. I ako je htjela ispraviti Milosevicevu gresku imali su za to dovljno vremena nakon odlaska Milosevica. Istina, Milosevic je otisao, dolaskom Djindjica vlast se u Srbiji promijenila drasticno na bolje ali ruku na srce, albanski zahtjevi zbog kojih je autonomija i ukinuta, nije dozivjela prmjene na bolje nego su zahtjevi za otcjepljenje bili jos zesci. Sinoc je svicarska emisija 10 vor 10 prikazala Beata Beverala ili tako nesto, komdanta svicarskih postrojbi na Kosovu koji sada trebaju zamijenti odlazece Francuze u Malesevu. Kamer prikazuju do temelja srusenu pravoslavnu crkvu od koje su ostali samo temelji i tik uz bivsu crkvu je i pravoslavno groblje. Na temeljima razrusene crkve kao i na grobovima porusenih nadgrobinh spomenika, Albanci su napravili ogromno gradsko odlagaliste smeca???!!! Spomenuti svicarski komandant izjavio je za svicarsku TV emisiju: \"Ovakva razina civilizacjske primitivnosti nece mi biti jasna makar ostao ovdje cijeli zivot\". Ne ulazeci u politicki prblem nego u ljudsko i civilizacijsko dostojanstvo, pitam je li Albanci ovakvim referencama zele sebe prikazati svijetu kao kulturan i demokratski narod koji je zasluzio drzavu?! Nacinom sto na grobove baca zivotinjske lesine i gradski otpad?! Tko bi volio u takvom stanju vidjeti gorobove svojih roditelja. Hrvatsk nema bas najbolje i idealnije susjede, ali vjerojatno nije ni svjesna koliko je sretna sto ona nije imala Kosovo kao autnomnu pokrajinu a sada kao susjeda. Neka me pljuje tko hoce ali to je organizirano divljastvo jer cak na inzistiranje komandanta Svicarca, albanske gradske vlasti nisu htjele dati komentar a iz svojih ureda kroz prozor svaki dan gledaju dovozenje smeca na grobove. Pljuuuccc

VL
OB
-obrisani-
11:50 17.02.2010.

Če bo Srbija hotela v NATO ali pa v EU bo morala pred vstopom priznat KOSOVO prosto kot PASULJ, kaj ne da? Da bo to tako,- garantira Slovenija

VL
IV
ivibu
12:29 17.02.2010.

Ja bi se slozio sa onim drugim Vukom Draskovicem koji je sam izjavio da ludeg i bolesnijeg naroda od Srpskog nema.

VL
OB
-obrisani-
13:12 17.02.2010.

ivibu, pa kako to da ti ne pripadaš tom bolesnom narodu očigledno da si neki medicinski fenomen, a što se priznanja Kosova tiče činjenica je da su priznanja prestala i to baš zaslugom Jeremića, a na Blakanu su sve državeve prisiljene od strane amera da ga priznaju na silu, osim naravno Hrvatske koja stala uz svoju braću aljbanci da bi normalno napakostila svom jedinom neprijatelju Srbiji !

VL
AG
Agramer198
13:23 17.02.2010.

Da barem možemo još dva il tri puta priznati Kosovo!!!

VL
OB
-obrisani-
13:33 17.02.2010.

agramer možeš, imaš šiptarskih pekara i poslastičarnica po hrvatskoj koliko hoćeš pa krenite sa priznanjima do mile volje !

VL
AG
Agramer198
13:36 17.02.2010.

ne nije ista špica ko gledat kak vam se državni vrh sa pjenom oko ustiju pojavljuje na tv-u..

VL
OB
-obrisani-
13:43 17.02.2010.

nije ista al će vam biti slađa uz bakljavu i tuljumbe, a pena stiže sa odcepljenjem Piranskog zaliva u korist Zmajčeka !

VL
AG
Agramer198
13:55 17.02.2010.

tulumbi? pena? bakljava? Oprosti, ne pričam i ne razumijem srpsko-albanski? Ti si s Kosova?

VL
MA
mateja23
14:08 17.02.2010.

Kosovo je trn mnogima, i sto je blize presuda na sudu, mnogi su sve nervozniji...od g.Kacina preko nemackog MVP, svi su slozni kako \"realnsot se mora prihvatiti\" ali i njima je jasno da \"2/3 sveta\" nije priznalo Kosovo i da jedini nacin da Kosovo ipak postane drzava je clanstvo u UN, a ako tamo 2/3 clanova je nije priznalo, na koji nacin to izvesti? I dokle god Srbija bude kocila proces, vremena je sve manje a kosovo je bure baruta, cinica da preko 90% proizvoda u Kosovu je iz izvoza, samo govori u kojem stanju je \"ne zavisnost\" a jos porazavajuce je i da i zemlje koje su priznale Kosovo, odbijaju da ostvare diplomatske odnose, kao sto je Poljska to naåpravila,gde je MVP Poljske rekao da ce \"proci jos puno vremena pre nego Kosovo se bude zvalo drzavom\".... razjedinjena unija oko tog pitanja, 2/3 sveta ne pri

VL
PA
Parsifal
14:15 17.02.2010.

Tko kaže da Zemun nije hrvatski...acide za Savudrijsku valu ćeš tek viditi kako će se djeliti a da bi ti i tvoj pašaluk ušao u EU morate predhodno vratiti Zemun,Ako ste mislili da ćemo se odreći Srijema malo ste se prevarili.

VL
OB
-obrisani-
14:17 17.02.2010.

17.02.2010. u 13:55h Agramer198 je napisao/la: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nisam s Kosova što pitaš zato što si ti iz Albanije ???

VL
OB
-obrisani-
14:22 17.02.2010.

parsifal, pa što ne dođete po svoj SrEm, bi kad bi smeli ostaćete vi i bez Istrie i bez Baranje, krenulo je polako sa Pranskim zalivom !

VL
JA
jaruzelskia
14:22 17.02.2010.

Hmmm, Hrvatska ima sreće da Rusija nije bils dovoljno jaka 1991 i da sada ima stabilnu državu jer bi se (bilo bi se 1991) nezavisnist preslikala i na ilegalnu tvorevinu \"Krajinu\"- po istoj logici stvari. Zato Spannjolci in ne žele priznati Kosovo (malu Albaniju). Sreća za Hrvatsku....

VL
OB
-obrisani-
14:25 17.02.2010.

Agramer198, pa otkuda onda tolika tvoja preokupacija za Balkansku vukojebinu ??

VL
AG
Agramer198
14:28 17.02.2010.

Općenita je,ta zabrinutost.... Balkansko bure baruta je već jednom bilo odgovorno za jedan JAKO veliki rat i gro manjih.. Nazovimo to brigom za unuke.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.