Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vuk Jeremić: Europska unija i Kosovo razdvojene su teme

jeremic
AFP
17.02.2010.
u 10:42

- Vrlo je jasna službena politika i Beograda i Bruxellesa da su put Srbije prema članstvu u EU i Kosovo razdvojena pitanja. Učinit ćemo sve da to tako i ostane, jer unakrsno povezivanje tih dviju tema ne bi koristilo miru i stabilnosti u regiji - zaključio je Vuk Jeremić.

BEOGRAD - Beogradski mediji danas, kada na Kosovu proslavljaju dvije godine od proglašenja nezavisnosti, prenose izjavu srbijanskog šefa diplomacije Vuka Jeremića za beogradski Danas da će Srbija učini sve "da ponovno pokrenemo pregovarački proces o statusu i da teme Kosova i EU integracija ostanu razdvojene".

- U protekle dvije godine diplomatske borbe za Kosovo sačuvali smo mir i stabilnost u regiji, pokrenuli historijski proces pred Međunarodnim sudom pravde i zadržali broj priznanja samoproglašene nezavisnosti na minimumu, kaže Jeremić za Danas, odgovarajući na pitanje koji su najveći uspjesi u dvogodišnjoj borbi protiv kosovske nezavisnosti.

- Srbija se prije dvije godine suočila s pokušajem nametnutog otimanja 15 posto svoga teritorija, koje su podržale neke od najmoćnijih zemalja svijeta u teškoj gospodarskoj situaciji i u razdoblju blokade procesa europskih integracija - podsjetio je Jeremić dodajući da se Srbija opredijelila za "diplomatsku borbu, strpljivu i energičnu, čime smo napravili presedan u povijesti ovih prostora. Mnogi su nas na početku otpisali, vjerujući da Srbija to ne može, ali smo ih razuvjerili".

- Vrlo je jasna službena politika i Beograda i Bruxellesa da su put Srbije prema članstvu u EU i Kosovo razdvojena pitanja. Učinit ćemo sve da to tako i ostane, jer unakrsno povezivanje tih dviju tema ne bi koristilo miru i stabilnosti u regiji - zaključio je Vuk Jeremić.

Ključne riječi

Komentara 29

DO
downunder
11:21 17.02.2010.

Tipično srpski. Ameri maznu Kosovo, Srbi jauču i plaču kako se \"ceo svet\" urotio protiv njih a onda to slave kao pobjedu. Najbolje je da to nije prvi put. Točno to radi V. Jeremić kad objašnjava uspjehe u borbi protivv nezavisnosti Kosova.

AG
Agramer198
14:20 17.02.2010.

@acide Ne, nikada nisam bio na Balkanu...

RI
Risnjak
11:17 17.02.2010.

Ovaj se ocito nasmrkao bjeloga pa sada ima problema sa prizemljavanjem... tsss... historijski proces pred Medunarodnim sudom ??? Neki nemir se pocne dizatiu meni kada oni pocnu palamuditi o historijama ! Oni ocito nezele u EU kako stvari stoje... dali oni cuju poruke iz SAD i EU-a ?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije