Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN POSLIJE IZBORA

Vučiću čestitao i Putin. Kandidat Dveri: Izbori trebaju biti poništeni

izbori
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
03.04.2017.
u 12:49

Saša Janković, koji je završio drugi, rekao je da su "neki" prerano proglasili pobjedu

Nižu se čestitke Aleksandru Vučiću na pobjedi na predsjedničkim izborima u Srbiji. Vučiću je čestitao i predsjednik Srbije Vladimir Putin.

- Vaša uvjerljiva pobjeda ukazuje na široku podršku naroda vašim naporima usmjerenim prema rješavanju hitnih ekonomskih i društvenih zadataka, s kojima se Srbija suočava, kao i na provođenje smislene i uravnotežene vanjske politike  stoji u Putinovoj čestitci. Putin je također izrazio uvjerenje da će Vučićeve aktivnost doprinijeti daljnjem razvoju rusko-srpskog strateškog partnerstva.

Preliminarni rezultati inače pokazuju da je Vučić u Beogradu odnio pobjedu u 14 općina, ali Saša Janković, koji je prema sadašnjim rezultatima drugi na izborima, pobijedio je u tri. Najuvjerljiviju razliku Janković je napravio na Vračaru, gdje je pobijedio s 39,59 posto u odnosu na Vučićevih 28,09 posto, piše Blic. Janković je odnio pobjedu i u druge dvije centralne općine u Beogradu, Starom gradu i Savskom vencu. Vučić je pak u šest općina odnio pobjedu s više od 50 posto, a najuvjerljivije u Barajevu (61,88 posto). Osim ova dva kandidata u svim općinama našao se i Ljubiša Preletačević Beli, koji je u čak tri općine, Mladenovcu, Barajevu i Sopotu, zauzeo drugo mjesto.

Jedan od onih koji nisu oduševljeni rezultatima je predsjednik Dveri Boško Obradović, koji je prema sadašnjim rezultatima na izborima završio na šestom mjestu, rekao je da izbori trebaju biti poništeni, prenosi Blic.

- Iza nas je jedna od najnepoštenijih izbornih kampanja, neregularni izborni proces, kontinuirana izborna krađa koja traje mjesecima i koja je završila pobjedom Aleksandra Vučića, u koju Dveri apsolutno sumnjaju - rekao je Obradović.

Bolji rezultat od Obradovića ostvario je Saša Janković, kandidat Grupe građana Za Srbiju bez straha, koji je završio drugi. Zamjerio je "nekima" da su prerano proglasili pobjedu pa nije htio još ni čestitati Vučiću. 

- Borba tek predstoji, ali sačekat ćemo prave rezultate ovih izbora - rekao je Janković.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je za Klix.ba da je Vučićeva pobjeda garancija da će Srbija zadržati fokus na europskim integracijama i regionalnoj stabilnosti.

Zvizdić je rekao da je suradnja BiH i Srbije u posljednje vrijeme, bez obzira na povremene turbulencije, u uzlaznoj putanji jer je bazirana na obostranom poštivanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, infrastrukturnom povezivanju i razvoju ekonomske suradnje, kao i vrlo zahtjevnim ciljevima daljnje izgradnje međusobnog povjerenja.

- Mislim da će se suradnja u tom pravcu i nastaviti, imajući u vidu prioritete koje je proklamirao Vučić kao novoizabrani predsjednik Srbije - rekao je Zvizdić.

>> Vučić proglasio pobjedu pa najavio: S Plenkovićem ću razgovarati o Agrokoru

>> Predsjednički izbori u Srbiji odlučeni u prvom krugu! Vučić: Pobjeda je čista kao suza

Komentara 4

33
33zname
00:41 04.04.2017.

"Vučiću je čestitao i predsjednik Srbije Vladimir Putin."....

Avatar Bosnjak1941
Bosnjak1941
16:58 03.04.2017.

Steta sto nije Jankovic pobjedio sa njim bi ko sa Tadicem....Vucic je lukav i tvrd orah

Avatar zong
zong
13:54 03.04.2017.

Vučić čestitao Putinu što je Vučić dobio izbore?!? Jel netko pročitao naslov...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije