Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojačane mjere sigurnosti

Vučić na Kosovu: Potrebno je mnogo strpljenja da bi se postigli dogovori

Screenshot Youtube
08.09.2018.
u 19:15

Poslije popodnevnih posjeta srpskim selima na sjeveru Kosova, te večerašnjeg sastanka s političkim predstavnicima kosovskih Srba, Vučić bi se u nedjelju trebao obratiti sunarodnjacima građanima Kosova u Kosovskoj Mitrovici.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da je na Kosovo donio poruke mira i suradnje i naglasio kako je došlo vrijeme da Srbi i Albanci razgovaraju s mnogo više uzajamnog poštovanja.

Vučić je, uz pojačane mjere sigurnosti, popodne započeo dvodnevni posjet srpskoj zajednici na Kosovu i tijekom obilaska vodoopskrbnog i hidroenergetskog sustava Gazivode naglasio kako Srbija nosi poruke mira Albancima, ali da je potrebno mnogo strpljenja da bi se postigli dogovori u interesu obje zajednice.

 

"Sve smo probali sa Albancima, ali to nije donijelo mnogo sreće ni nama niti njima. Vrijeme je da počnemo raditi s mnogo više poštovanja. Ali, za to je potrebno i vrijeme i mnogo dobrih ljudi koji bi na tome radili", rekao je Vučić.

Ocijenivši kako nije lako postići dogovor i sporazum o Kosovu, jer "Srbija nema podršku međunarodne zajednice", Vučić je poručio kako je "važno da sačuvamo mir".

Vučić je poručio da nosi ideje očuvanja mira i stabilnosti, uz pokušaje da se "za buduća vremena" stvaraju bolji odnosi između Srba i Albanaca.

On je Srbima na Kosovu, koji su u enklavama južno od rijeke Ibar i u okruženju većinski naseljenom Albancima, poručio da se nemaju zbog čega brinuti niti nakon ocjena Angele Merkel koja je naglasila kako je interes EU-a stabilan zapadni Balkan, te da je teritorijalni integritet važna polazna točka za regiju.

Dvodnevni posjet predsjednika Srbije Kosovu bio je neizvjestan sve do u četvrtak navečer kada je on priopćio da će, unatoč pritiscima i neugodnostima kojima je izložena srpska zajednica, te pored brojnih provokacija, ipak ustrajati u namjeri da posjeti Kosovo.

Poslije popodnevnih posjeta srpskim selima na sjeveru Kosova, te večerašnjeg sastanka s političkim predstavnicima kosovskih Srba, Vučić bi se u nedjelju trebao obratiti sunarodnjacima građanima Kosova u Kosovskoj Mitrovici.

>> Pogledajte video prosvjeda u Sarajevu - Sukob specijalaca i boraca u Sarajevu

Ključne riječi

Komentara 158

DA
dair
16:33 08.09.2018.

Već je tamo gde su mu "arnauti" navodno zabranili :)

ME
Metohija
16:46 08.09.2018.

Ispiranje mozga se nastavlja. Vučić,Kosovo,Srbija pa opet Vučić,Kosovo,Srbija,R Srpska...Da nema toga neko bi pričao o praznim školama,autobusijadi i pustoj Hrvatskoj.

MU
Muncimir
16:44 08.09.2018.

Gdje god ovaj psihopat dođe Srbi gube teritoriji unatoč njegovoj ratnohuškačkoj retorici. Glina, Kosovo, Crna Gora itd. Kažu da uskoro putuje na Sandžak i u Vojvodinu 😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije