Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Vučić: Srbija će do kraja godine nabaviti do milijun cjepiva protiv covida-19

Aleksandar Vučić na konferenciji najavio svoju kandidaturu za predsjednika Vlade Srbije
Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
17.11.2020.
u 07:07

Poručio je kako cijepljenje neće biti obvezno ali će cjepivo primiti oni koji moraju - u zdravstvu, vojsci i policiji, da bi se osiguralo funkcioniranje sustava i ekonomije

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak da će Srbija pokušati do kraja godine nabaviti pola milijuna do milijun doza cjepiva protiv covida-19.

“Ne mogu još jamčiti, ali obećavam da će to biti značajna količina, to je pitanje sata i dana. Želimo smanjiti pritisak na bolnice i olakšati zdravstvenim djelatnicima. Nebitno je odakle su cjepiva jer su sva kvalitetna, samo da ih naše zdravstvene vlasti odobre", izjavio je Vučić gostujući na provladinoj TV Happy.

Poručio je kako cijepljenje neće biti obvezno ali će cjepivo primiti oni koji moraju - u zdravstvu, vojsci i policiji, da bi se osiguralo funkcioniranje sustava i ekonomije.

Vučić je rekao kako je ponedjeljak bio najteži dan za Srbiju jer je zabilježen najveći broj zaraženih koronavirusom dosad. “U ovom trenutku, u bolnicama je 4.800 ljudi, svi bolnički kapaciteti su puni”, kazao je.

U ponedjeljak je u Srbiji potvrđeno 2.813 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 21 je osoba umrla.

Broj zaraženih premašio je 87.000, a od početka pandemije umrlo je 1030 ljudi. Na bolničkom liječenju je 3.963 pacijenta, među kojima 161 na respiratoru.

Vučić je rekao i kako je Srbija među pet zemalja u Europi koje imaju najmanji postotak mrtvih, uspoređujući broj umrlih u državama okruženja s obzirom na broj stanovnika i zaraženih.

Komentara 5

Avatar KiM
KiM
07:34 17.11.2020.

dok drugi kupuju cjepivo mi hrvati kupujemo borbene...

RI
Ridick
13:57 17.11.2020.

Taj lik je još prije dva mjeseca govorio da će "uskoro" Srbija dobiti cjepiva koliko treba..... Vjerojatno je mislio na rusko cjepivo, no od toga do danas ni C.

DU
Deleted user
09:50 17.11.2020.

"...cijepljenje neće biti obvezno ali će cjepivo primiti oni koji moraju..." ha, ha, ha,: dobrovoljno moras...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije