Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srbija i kosovo

Vučić: Sporazum nije savršen, ali njime ne treba plašiti narod

aleksandar vucic (1)
Screenshot YouTube
12.05.2013.
u 13:49

Od Jarinja, do Leposavića, na pedesetak mjesta su postavljeni plakati s Vučićevom slikom, ispod koje piše: "Dobrodošao na srpsko Kosovo"

- Srbija jest uz svoj narod, neće ga ostavljati i gleda u budućnost. Ponekad donosimo odluke koje su teške, ali država ne može bez svog naroda, a ni narod ne može bez svoje države - rekao je prvi podpredsjednik srpske vlade i ministar obrane Aleksandar Vučić danas u Leposaviću na sjeveru Kosova gdje je došao kako bi Srbima s tog dijela Kosova pojasnio što im donosi sporazum o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, a koji je izazvao veliku buru i nezadovoljstvo među kosovskim Srbima koji su i prije njegova potpisivanja najavili kako ga ne priznaju i neće ga provoditi.

Mediji u Srbiji prenose kako je Vučić dodao kako je \"sporazum ono što se moglo najviše učiniti u ovom vremenu, a Srbija čini što je moguće i činit će to i ubuduće u korist svog naroda\". Rekao je da je na Kosovo došao (doduše, na sjever Kosova gdje još ne funkcionira prištinska vlast) ne opravdavati se, već razgovarati o budućnosti s ljudima, o tome kako će država biti uz njih u budućnosti i što treba činiti\".

- Vučić je objasnio kako tom dokumentu nigdje ne piše da će se poštovati kosovski Ustav, kao i da kosovska vojska neće kročiti na sjever Kosova, a pojašnjavajući dogovor postignut u Bruxellesu Vučić je rekao da će se primjenjivati kosovski zakoni, ali će država Srbija financirati zaposlene u prosvjeti i zdravstvu. On je napomenuo kako će ostale ingerencije preuzeti zajednica srpskih općina na sjeveru Kosova - javlja B92.

- Nitko ne može vidjeti radost u mojim očima zbog briselskog sporazuma. Došao sam narodu ovdje reći što moramo učiniti u narednom razdoblju, koje su naše obveze i neću uvjeravati narod da je to dobar dokument. Govorili su da će me gađati jajima, ali svi ti koji misle da više vole Kosovo od mene, neka znaju da na ovaj veliki praznik jaje znači uskrsnuće - rekao je Vučić dodajući kako neće obmanjivati narod, \"poput nekih koji govore da su veći domoljubi od mene\".

Od Jarinja, do Leposavića, na pedesetak mjesta su postavljeni plakati s Vučićevom slikom, ispod koje piše: \"Dobrodošao na srpsko Kosovo\", javlja Blic.

Razgovor s predstavniciam općina sa srspkom većinom sa sjevera Kosova koj isu i najveći protivnici sporazuma, zakazan je za 16 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije