Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSTVO

Vučić se pohvalio: Prestići ćemo Hrvatsku brže nego što smo očekivali

01.06.2020.
u 10:34

Naveo je kako je važno da budu ujedinjeni u trenucima kad Srbiju treba izvlačiti iz ekonomske krize

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić pohvalio se kako će Srbija prestići Hrvatsku brže nego što su očekivali. Naveo je da Hrvatska ima bolji životni standard, ali da joj je Srbija za petama. 

– Prestići ćemo Hrvatsku brže nego što smo očekivali. Za godinu dana po BDP-u, a za šest godina i po plaćama. Sve ostale zemlje regije odavno su iza nas – kazao je srbijanski predsjednik u emisiji PINK televizije. 

Istaknuo je kako je on uvijek protiv ''politike kukanja''.

– Najveći dio građana raduje se uspjehu zemlje, ali ne možemo se naviknuti na to da smo najuspješniji i moramo kukati. Uvijek sam bio protiv te politike kukanja. Izvoz IT sektora za godinu i po dana preteći će poljoprivredu. Mi moramo rasti i strukturno jačati poljoprivrednu, obrazovanje i da spremno uđemo u četvrtu industrijsku revoluciju – objasnio je Vučić.

Naveo je kako je važno da budu ujedinjeni u trenucima kad Srbiju treba izvlačiti iz ekonomske krize. Podsjetio je da su ga tjednima optuživali da je prekršio Ustav uvođenjem izvanrednog stanja, a kad je potvrdio Ustavni sud da to nije tako, svi šute. 

Srpski predsjednik pohvalio se i da će više od 1,3 milijuna Srba ovih dana dobiti 100 eura koje im je obećao.

Komentara 41

Avatar Damating
Damating
11:17 01.06.2020.

Lipo da smo vam uzor. Čovjek se uvijek treba osvrtati na bolje.

CR
crocro
11:09 01.06.2020.

Evo ja sam sada radio raščlambu i po mojoj računici ispada da bi nas srbija doista mogla potpuno stići i prestići ravno za 21,5 godina. I to pod uvjetom da Hrvatska od danas ne napreduje niti milimetra naprijed, dakle da Hrvatsko gospodarstvo stoji zamrznuto 21,5 godina. Kada sam izračunao koliko bi Srbiji trebalo godina da stigne Hrvatsku a da i jednoj i drugoj državi funkcionira gospodarstvo, dobio sam rezultat da nikada ne može stići Hrvatsku, a kada sam izračunao koliko bi srbiji trebalo vremena da stigne Hrvatsku ako peterostruko ubrza i proširi svoje gospodarstvo a Hrvatska ne, ispada da joj treba 16,1 godinu, ali da bi se to dogodilo Sava bi morala poteći uzvodno, dakle, to je nemoguć scenarij. Krajnji rezultat je slijedeći: Srbija nikada ne može prestići Hrvatsku, odnosno matematika pokazuje da će u budućnosti za svakih pet godina Srbija zaostajati iza Hrvatske 1,8 godina, što znači da će za 100 godina srbija zaostajati iza Hrvatske 36 godina, pod uvjetom da Hrvatska zadrži tempo gospodarskog napretka. Ako Hrvatska ubrza tempo gospodarskog napretka a srbija to ne učini, onda će za 100 godina srbija zaostajati iza Hrvatske između 40-50 godina. Toliko o gospodarskom napretku srbije.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
11:50 01.06.2020.

Informacija za 2018. BDP po glavi stanovnika Srbija 6.880,5$, a Hrvatska 15.870,3$, također za 2018.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije