Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastali se

Vučić s Pupovcem i Stanimirovićem o Agrokoru i položaju Srba u Hrvatskoj

28.04.2017.
u 23:18

Kako je priopćila Vlada Srbije, govoreći o položaju Srba u Hrvatskoj, ocijenjeno je da je potrebno njihovo veće angažiranje u radu hrvatskih institucija

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac i predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirović sastali su se danas s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a razgovarali su o položaju Srba u Hrvatskoj, kao i o političkim i ekonomskim odnosima između Srbije i Hrvatske.

Na sastanku se govorilo i o aktualnoj situaciji s Agrokorom i interesu Srbije i Hrvatske za razgovor o perspektivama za nadilaženje poteškoća u kojima se ova kompanija nalazi.

Kako je priopćila Vlada Srbije, govoreći o položaju Srba u Hrvatskoj, ocijenjeno je da je potrebno njihovo veće angažiranje u radu hrvatskih institucija. Vučić je naglasio spremnost Srbije da i dalje pruža pomoć i podršku u jačanju institucija srpske zajednice u njihovim projektima, od kojih je istaknuta pomoć u obnovi Srpskog doma u Vukovaru, kapaciteta za regionalni razvoj srpskih sredina i naučno-istraživačkih kapaciteta, navodi se u priopćenju. 

Pupovac je Vučiću izrazio zahvalnost na pružanju podrške u rješavanju otvorenih pitanja i definiranja ciljeva strateške suradnje. On je istaknuo važnost unapređenja odnosa Srbije i Hrvatske u današnjim regionalnim i političkim prilikama, kao i otvorenije i konkretnije suradnje dvaju zemalja. Vučić je ponovio spremnost Srbije da o odnosima dvaju zemalja razgovara s hrvatskim dužnosnicima.

Komentara 4

ST
stric7
00:14 29.04.2017.

...pupi na brifiranju...

SK
skikos4
07:42 29.04.2017.

Lesi dosao kuci.....

ST
stric5
00:13 29.04.2017.

pupi na brifiranju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije