Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pred kacinom

Vučić rekao kako nema govora o autonomiji Vojvodine

aleksandar vučić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
19.09.2013.
u 18:41

Vučić je precizirao kako se ne slaže sa svime što je Kacin rekao, ali je "izvjesno da nije tražio odcjepljenje Vojvodine".

Na današnjoj zajedničkoj tiskovnoj konferenciji u Beogradu, prvi dopredsjednik srpske vlade Aleksandar Vučić pred izvjestiteljem Europskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom rekao je kako odcjepljenje Vojvodine od Srbije "nije moguće", javljaju mediji u Srbiji. Dodao je kako ni Kacin to ne misli i da su neki krivo "protumačili njegovu raniju izjavu iz obraćanja Europskom parlamentu". Kacin je tada rekao kako je vrijeme, kada Srbija počne pregovore o ulasku u EU, da Vojvodina učini više na svojoj autonomiji jer novac iz fondova EU mogu povlačiti regije, što bi i Srbiji koristilo.

– To mrtav hladan kažem pred Kacinom jer znam da on isto misli kako Vojvodina ne može biti država odvojena od Srbije – rekao je Vučić, a Kacin je skrušeno pojasnio što je zapravo htio reći.

– Uvijek smo u EP držali da je Vojvodina najveći skriveni adut Srbije na putu prema EU. Sve što će Vojvodina pokazati i dokazati bit će korisna praksa i za druge regije u Srbiji i izvan Srbije – rekao je Kacin dodajući kako "ono što su prenijeli mediji i reakcije koje su potom uslijedile proistječu iz činjenice da nisu vidjeli sve što je stajalo u mom govoru".

Govoreći o zamjerkama koje EP ima kada je riječ o Vojvodini, naveo je kako je Ustavni sud Srbije rekao da su neke stvari nejasne.

– I jesu nejasne. Nedostaju podzakonski akti i sve dok to bude tako Vojvodina nema kapacitete za uključivanje u aktiviranje tih sredstava – rekao je Kacin.

Vučić je precizirao kako se ne slaže sa svime što je Kacin rekao, ali je "izvjesno da nije tražio odcjepljenje Vojvodine".  

>> Reakcije Srbije: Kacinova izjava o Vojvodini diplomatski skandal

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije