Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O KRIZI U BIH

Vučić: Problemi se moraju rješavati pravnim sredstvima, a ne destabiliziranjem regije

15.02.2020.
u 16:02

Od predstavnika Srba u BiH i Crnoj Gori zatražio je da svojim potezima ne utječu na destabiliziranje regije

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zatražio je od predstavnika Srba u BiH i Crnoj Gori da sve probleme rješavaju pravnim sredstvima i kroz institucije sustava, te da ne pridonose destabiliziranju regije.

"Ja razumijem njihovu bojazan i sve probleme s kojima se suočavaju, ali ih molim da sve što rade rade na pravni način i kroz institucije sustava", rekao je Vučić poslije sastanka s predstavnicima Srba u regiji, komentirajući krizu u BiH i stajališta dužnosnika iz RS u povodu spornih odluka Ustavnog suda BiH o upisu vlasništva nad poljoprivrednim zemljištem.

Naglasivši kako se "Srbija nalazi pred velikim političkim iskušenjima i to u trenutku kada je ekonomski najsnažnija u posljednjih 50 godina" i kad njezina ekonomija "uvjerljivo najbrže napreduje u regiji", Vučić je poslije sastanka s predstavnicima Srba zatražio da imaju na umu "da je najveći uspjeh Srbije u tome koliko dugo može sačuvati mir i stabilnost". Upozorio ih je da svojim potezima ne utječu na destabiliziranje regije. Vučić je također istaknuo da Srbija podržava Daytonski sporazum.

Ustavni sud BiH poništio je nadležnosti Republike Srpske nad javnim poljoprivrednim zemljištem, proglašavajući ga državnim, nakon čega su Srbi najavili povlačenje iz svih institucija BiH, a srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upozorio je da BiH u proljeće 2021. neće postojati ako se ne vrati na daytonske pozicije.

Dodik je poslije današnjeg sastanka u Beogradu ocijenio da se odlukom Ustavnog suda BiH "zašlo u imovinu RS" i to nakon nekoliko presuda po kojima imovina pripada entitetima BiH. Ocijenio je kako je time "pređena crvena linija", ustvrdivši da "to podržavaju zapadne zemlje".

Sastanku u predsjedništvu Srbije nazočili su patrijarh srpski Irinej, Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, te jedan od vođa oporbenog Demokratskog fronta iz Crne Gore Andrija Mandić. 

Komentara 15

Avatar ehlbert13
ehlbert13
02:36 16.02.2020.

Poveznica Dodik, velikosrpska fašistička ekipa na čelu sa Vučićem u Srbiji, tkzv. "opozicija" u CG, svetosavska sekta-svi u službi imperijalističkih ruskih interesa u ovom dijelu Europe, sa jasnim ciljem obnove tkzv. "velike srbije" uključujući i tkzv. "rsk". Zapelo je u CG i BiH, sa krajnjim ciljem uspostave ruskih vojnih baza što zapadnije, na Uni, sa "pogledom" na Knin i Jadransku obalu. Ovo što radi Čović u BiH je veleizdaja vitalnih nacionalnih i sigurnosnih interesa RH, te hrvatskoga naroda u BiH, posebice u Bos. Posavini. Žalosno!

TT
tTony
04:00 16.02.2020.

Dodig sve vise lici na Milosevica.

DU
Deleted user
09:08 16.02.2020.

ti ljudi nisu ni svjesni da JNA vise ne postoji, zavadili su se sa svim susjedima, Crnogorci, albanci, muslimani, hrvati, ni sa kim nisu dobri i jos uvjek misle da su u pravu, a voljeni ruje ce ih prodat za suhu sljivu, znaci ako se odluce za rat, jadna im majka, ovaj put ce ih Albanci i muslimani koliko su kivni na njih pretrcat u roku od 2 dana, ali ovaj put se rat nece vodit na tudjem teritoriju, nego u kragujevcu, kraljevu , banjaluci, pa ce tek onda vidit sta su napravili susjedima. Pitam se samo hoce li vucic i Dodig svoju dicu slat na front, kao sta je slobin sin bio, haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije