Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu jurišni helikopteri Mi-35

Vučić poručio: Helikopteri su divni, Hrvate ću prve provozati

15.02.2019.
u 18:46

Srbiji bi ove godine iz Rusije trebali stići jurišni helikopteri Mi-35, koje su neki mediji u Hrvatskoj prozvali Vučićevim 'vražjim kočijama'

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Hrvate "prve provozati" u novim borbenim helikopterima Mi-35 koje će Rusija isporučiti Srbiji, ironično komentirajući ono što smatra neprijateljskim odnosom Hrvatske prema Srbiji i njemu osobno.   

Srbiji bi ove godine iz Rusije trebali stići jurišni helikopteri Mi-35, koje su neki mediji u Hrvatskoj prozvali Vučićevim "vražjim kočijama".

"Da vidite kako su to divni helikopteri...Vas ću Hrvate prve provozati", rekao je Vučić hrvatskim novinarima na konferenciji o sigurnosti u Muenchenu.

Komentirajući navodnu nesklonost hrvatskih medija, rekao je kako "obožavate voditi kampanju protiv Srbije i mene osobno".

"Jedva čekate da me svrgnu s vlasti, ali to se neće dogoditi", rekao je Vučić aludirajući na izvještavanje HRT-a o protuvladinim prosvjedima u Beogradu koje su srbijanski dužnosnici ocijenili neprofesionalnim i pozivom na nasilje.

Vučić je ponovio kako je nedavni napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu "užas", tvrdeći da je nemoguće da se nešto slično dogodi hrvatskim sportašima u Srbiji. 

Sumirajući rezultate susreta s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović prije godinu dana u Zagrebu, rekao je da je Beograd ispunio 23 od 26 zahtjeva hrvatske zajednice.

"Volio bih da to mogu reći i za srpski narod u Hrvatskoj, ali bojim se da to nije slučaj", smatra on.

Da Hrvati i Srbi ipak mogu dobro surađivati pokazuje primjer BiH, smatra Vučić misleći na suradnju Milorada Dodika i Dragana Čovića.

"I Srbi i Hrvati morat će surađivati da bi opstali", zaključio je srbijanski predsjednik. 

Pogledajte kako je ruski lovac presreo švedski istraživački avion koji je letio iznad Baltika

 

Komentara 126

Avatar krile11
krile11
20:57 15.02.2019.

Pa suradjujemo mi i sa Srbima ovdje.Drze nam Vladu i Premijera i najvjerniji su koalicijski suradnici HDZa,zar ne?

BA
bazinga
20:13 15.02.2019.

Vulićeva mafija sposobnija od velikog američkog šegrt koji nemože za narodni novac kupiti par aviona nemože za30 godina naučiti hrvatski ili je retardiran

Avatar nisam_robot
nisam_robot
20:26 15.02.2019.

Ovaj negdje cuo pojam "air tractor" sada misli da se time brze bezi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije