Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukrajinska kriza

Vučić pod pritiskom EU jer ne želi sudjelovati u osudi Rusije

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
28.03.2014.
u 11:05

Od srpske vlade se traži da se u formi izjave pridruži Bruxellesu i Washingtonu u javnoj osudi Kremlja.

Beogradske Večernje novosti tvrde kako je mandatar nove srpske vlade i gotovo sigurno novi premijer, Aleksandar Vučić izložen velikim pritiscima zemalja EU kako bi pridobile i Srbiju u uvođenju sankcija Rusiji zbog krize na ukrajinsko-ruskoj granici i aneksije Krima i od Vučića traže neka se izjasni i zauzme jasan stav prema Moskvi.

- Konkretno, od srpske vlade se traži da se u formi izjave pridruži Bruxellesu i Washingtonu u javnoj osudi Kremlja, ali i formalnim potezima koje Europa i Amerika budu poduzimale protiv Putinove vlasti - pišu Novosti dodajući kako će vrhunac tih pritisaka biti u ponedjeljak kada Vučić i Ivica Dačić u Bruxellesu razgovaraju s visokom predstavnicima EU-a, Catherine Ashton o nastavku dijaloga s Prištinom.

Veleposlanici kod Vučića

Novosti doznaju kako su zadnjih dana kroz Vučićev ured "kao na traci smjenjivali" veleposlanici vodećih država EU kako bi ga pridobili, ali im je on "neprekidno ponavljao stav Beograda koji nije protiv Europe i koji ne gazi načela o teritorijalnom integritetu Ukrajine, ali nije želio prihvatiti da Srbija na bilo koji način uvede sankcije Moskvi".

Srpski predsjednik Tomislav Nikolić savjetuje Vučiću neka pričeka s bilo kakvom odlukom "dok se velike ne pomire", a šef srpske diplomacije Ivan Mrkić savjetuje "bez neprijateljskih koraka prema Moskvi" i podsjeća kako zemlje EU shvaćaju srpske specifičnosti kada su u pitanju odnosi s Rusijom, srpsku povijest "naše unutrašnje prilike i gospodarske neophodnosti, ali i prioritetne ciljeve" gdje je članstvo u EU jedan od vanjskopolitičkih prioriteta Srbije.

>>Vučić: Srbija neće imati neprijateljski stav prema Rusiji

>>Vučić u Moskvi na liječničkom pregledu ili političkom dogovoru?

Komentara 11

PO
pogledajseuogledalo
11:13 28.03.2014.

Ja ću reći ovako,ebeš državu koja nema svoj stav oko bilo čega već mora slušati diktate drugih.Naš Milanče bi isto MORAO štititi i naše interese....a ne izletiti s izjavom u Krimu kao maconja,kad se veliki svađaju mali se trebaju povućii i gledati svoga posla.

CO
Condorgrab
12:06 28.03.2014.

Zar u Bruxellesu doista misle da će sa Srbima brisati pod kao sa Hrvatima ?

KI
Kissinger
12:23 28.03.2014.

nesluša ih ORBAN,zašto bi ih slušala tehnička vlada srbije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije