Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog ukrajine

Vučić: Nećemo raskinuti prijateljstvo s Rusijom

Aleksandar Vučić
Tomislav Krasnec/PIXSELL
02.07.2014.
u 14:47

Srbija je suverena i neovisna država, donosi svoje odluke. Mi smo na europskom putu, ali ne rušimo i ne kidamo naše odnose i prijateljske veze i prijateljske odnose s Rusijom, rekao je Vučić

Srpski premijer Aleksandar Vučić je uoči posjeta Francuskoj, a potom i Rusiji, srpskoj državnoj televiziji izjavio kako je stav Srbije o Ukrajini nepromijenjen i dalje podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine, ali neće raskidati prijateljske odnose s Rusijom.

- Srbija je suverena i neovisna država, donosi svoje odluke. Mi smo na europskom putu, ali ne rušimo i ne kidamo naše odnose i prijateljske veze i prijateljske odnose s Rusijom - rekao je Vučić dodajući kako nije uvijek lako održavati takvu poziciju, ali "nismo tu da kukamo nego da rješavamo probleme".

- Za sada smo, iako su svi predviđali da u tome nećemo uspjeti, nekako uspijevali. Uspjeli smo čak i izgraditi povoljniju, snažniju, jaču i poštovaniju poziciju za našu Srbiju - rekao je Vučić najavljujući da će s Vladimirom Putinom i Dmitrijem Medvedevim 7. i 8. srpnja u Moskvi razgovarati o bilateralnoj suradnji "i svim najvažnijim pitanjima u odnosima Srbije i Rusije".

- Odnosi jesu prijateljski, ali oni imaju određene probleme s nama zbog našeg duga, a i mi imamo određena pitanja. Nadam se da mnoge od tih stvari možemo riješiti - rekao je Vučić.

>>Vučić smjenjuje načelnike policije zbog sumnje na suradnju s kriminalcima

Komentara 11

Avatar navijač
navijač
20:25 02.07.2014.

Upravo je nevjerovatno koliko se trpaju Rusiji a nikad ništa od njih nisu dobili pa i šta će dobit kad su ovi još gori od srba.

MI
Milivoje
02:07 03.07.2014.

ma hajte vi srbi u sibiru

Avatar Illyrian
Illyrian
20:05 02.07.2014.

Prema slabijim susjedima se istovetno ophodite i zato nemojte prekinuti prijateljstvo sa ruSSijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije