Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TEŽAK POLOŽAJ SRBIJE'

Vučić: Ne dođe li do mira nakon Donbasa, imat ćemo gori svjetski rat od Drugog

Beograd: Predsjednik Srbije Vučić najavio vaučere od 15.000 dinara kako bi 200.000  građana ljetovalo u Srbiji
Foto: M.K.
1/3
25.06.2022.
u 15:19

To kaže jedan mali čovjek s Balkana. Nadam se da će krenuti u mirovne pregovore, inače ćemo svi otići - smatra Vučić

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije u Beogradu. 

Dotaknuo se summita EU čelnika u Bruxellesu koji je bio održan ovoga tjedna te poručio kako Srbija ima novaca ''prvenstveno zbog EU-a''.

- Velika je histerija protiv EU. Lijepo je kad uz pivo gledamo televiziju i možemo psovati. To je odlično. Ali nemojte zaboraviti da novca imamo,- kazao je. 

- Šesnaest premijera je izravno ili neizravno govorilo o potrebi usklađivanja s vanjskom politikom EU. Nije lako slušati. Ali to ne znači da možemo ići u drugu krajnost, imamo drugi put ili alternativu EU. Mora postojati racionalan, pragmatičan pristup u interesu građana - poručio je Vučić, prenosi Blic.rs.

Ne bude li primirja nakon Donbasa, svijet očekuje gori svjetski rat od Drugog, smatra Vučić. 

- Nisam u Bruxellesu rekao da je od početka rata bilo 2629 članaka o Srbiji u vezi s uvođenjem sankcija Rusiji, nego u vezi s mogućim ratom na Zapadnom Balkanu. Vjerujte mi, ako nakon Donbasa ne bude primirja, imat ćemo gori svjetski rat od onog drugog. To kaže jedan mali čovjek s Balkana. Nadam se da će krenuti u mirovne pregovore, inače ćemo svi otići - smatra.  

Smatra kako Srbija mora biti poštena prema svima, i Rusima i Kinezima, a naglasio je i važnost Otvorenog Balkana.

- Podržavao sam našu braću i prijatelje. Prije svega govorim o Makedoncima. Mislim da je Europa napravila dobru stvar za sebe, potpuno su u ratu s Rusijom, rekli su da želimo prihvatiti Ukrajinu i Moldaviju, izabrali su stranu, a Balkan taj dan nije bio važan. Kao vražji odvjetnik imao sam pitanje na koje je jako teško odgovoriti kada je riječ o Ukrajini i Moldaviji, ali nisam mogao dobiti odgovor - kazao je. 

Dotaknuo se i pregovora s Prištinom

- Ne možete nas natjerati da promijenimo pregovarački okvir. Kurti sada ne može promijeniti pregovarački okvir. Slušaj, neka nas prepozna. Očajnički nam je potrebno njegovo priznanje. Već deset godina nam govore da nam ne treba novi Cipar. A sada vidite da mogu dobiti, tri, četiri, pet Cipra. To pokazuje da je politika dominantna i presudna. Orban je iznio podatke da su Srbija i Crna Gora, kroz brojke, puno spremnije za EU nego druge zemlje 2004. ili 2007. godine - smatra Vučić. 

- I moram reći da su u ovoj kritici i svemu tome birali riječi i način na koji su to učinili. Jer znam koliko su mnogi od njih ljuti na nas. Mnoge zemlje EU su u izravnom ratu protiv Rusije. U Ukrajinu šalju haubice, avione, S-300, a šta mislite kako će se ponašati prema nama. Oni nisu u našim cipelama kao što mi nismo u njihovoj i zato je naš položaj izuzetno težak. Hoće li biti lakše? Pa neće - dodao je. 

>> VIDEO Ukrajinci smislili kako Ruse izbaciti iz pogona: 'Pripremili smo jedan dar za fašiste, bolest se masovno proširila'

Komentara 68

FR
franjo
15:53 25.06.2022.

Mir svim ljudima dobre volje.

ST
stefj
15:43 25.06.2022.

I da, cijeli svijet gleda da li će se Putin zaustaviti u Donbasu ili će samo nastaviti dalje. Već vidimo da je Donbas ionako samo izgovor, vidimo da je i cijeli jug Ukrajine cilj, te onda spoj Krima s Moldavijom, da se i tamo "obrane" Ruski interesi... Sada se vidi koliko je promašaj Njemačka, a time i EU politika. Cijela EU, zapravo Europa sada pati radi totalno krive strategije i želje Nijemaca za monopolom i lakom zaradom...

DI
Diesel
16:45 25.06.2022.

Nije vama mjesto u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije