Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar obrane

Vučić najavio uklanjanje spomenika u Preševu

'Za UNU 081208 Aleksandar Vucic, srpski radikal u posjetu zadarskom zaledju Photo: Dino Stanin/Vecernji list'
Dino Stanin/Vecernji list
13.01.2013.
u 20:12

Na konferenciji za novinare Vučić nije htio reći kada će točno spomenik biti uklonjen, ali je dodao kako se nitko ne može ponašati "protupravno" i kao razlog za to tražiti u etničkoj pripadnosti.

Ministar obrane Srbije, prvi zamjenik premijera i koordinator sigurnosnih službi, Aleksandar Vučić izjavio je danas prilikom obilaska vojne baze Dobrosin u Kopnenoj zoni sigurnosti prema Kosovu da će uskoro država reagirati u vezi sa spornim spomenikom u Preševu poginulim pripadnicima OVPBM Albanaca sa juga Srbije, javlja agencija Beta.

Na konferenciji za novinare Vučić nije htio reći kada će točno spomenik biti uklonjen, ali je dodao kako se nitko ne može ponašati \"protupravno\" i kao razlog za to tražiti u etničkoj pripadnosti. - Albanci su tražili internacionalizaciju problema, ali ne čini mi se da im to ide u prilog kao 2001. ili 2002. Oni ovdje nisu ugroženi. Postoje neke usijane glave koje misle da kao političari trebaju upućivati prijetnje državi. Mislimo da su to političke fraze, ali smo potpuno spremni zaštititi ustavni poredak Srbije - rekao je Vučić dodajući kako poštuje stav međunarodne zajednice, \"a oni smatraju da je to unutarnje pitanje Srbije\".

Ivica Dačić je ranije govorio kako se spomenik mora ukloniti do 17. siječnja kada je u Bruxellesu nastavak dijaloga Beograda i Prištine, ali Vučić danas nije htio reći hoće li to \"biti 17. ili 20. jer datum nije važan, već da se poštuju zakoni i Ustav Srbije\". To se može protumačiti kao dodatna poruka Dačiću kako Vučiću nije važno što premijer misli i kaže, nakon najave Srpske napredne stranke da će u travanju ili rujnu raspisati prijevremene izbore gdje računaju na sigurnu pobjedu i Vučića vide kao premijera. (mf VLM)

>> Traže posredovanje Albanije u sporu oko spomenika u Preševu

Komentara 4

GY
gyekenyes
16:40 14.01.2013.

treba te siptare potamaniti kao stakore, smrdljiva bagra

KL
klosarizpakostana
16:51 14.01.2013.

14.01.2013. u 16:40h gyekenyes je napisao/la: treba te siptare potamaniti kao stakore, smrdljiva bagra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ nemoj tako za brata od hrvata, nije lepo

DO
domoljubxy
18:02 14.01.2013.

Srbi shvatite Kosovo je slobodna i priznata država i nemate se pravo mješati u stvari druga države.Tako hoćete da uklonite i zabranite akciju Oluja ali to vam nikada više neće poći za rukom.Bolje vodite raćuna o svojoj zemlji i ne trošite toliko energije na druge države jer to vas može samo još više pokopati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije