Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSJEDSKI ODNOSI

Vučić Milanoviću: Hrvati mogu u Srbiji šetati koliko hoće

11.09.2019.
u 14:27

Kod mene i kod nas mogu šetati koliko hoće, rekao je srbijanski predsjednik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne planira put u Hrvatsku, niti ide na hrvatsko more, ali političari iz te zemlje mogu u Srbiji šetati "koliko hoće", rekao je u srijedu komentirajući izjavu SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića da bi, ako pobijedi na izborima, odnose sa Srbijom sveo na minimum. 

Vučić je u srijedu na zajedničkoj konferenciji za novinare s češkim kolegom Milošem Zemanom rekao da se on vrlo rijetko šeta, da nije atletičar, niti naročito pokretan.

"Ne šetka mi se nigdje, ne idem na more u Hrvatsku, niti planiram ići. Uvijek sam želio bolju suradnju želim je i u budućnosti. Kod mene i kod nas mogu šetati koliko hoće", rekao je Vučić.

Istaknuo je da ni od koga ne traži da voli Srbiju i Srbe, niti će za to moliti, niti se bilo kome ispričavati.

"Neću se nekom ispričavati zato što on misli da mu je politički nasušna potreba da im se Srbi ispričavaju. Vrijeme kada su Srbi sebe dragovoljno ponižavali i klečali i molili da dobiju lijepu riječ od nekog od inozemnih predstavnika je prošlo", naglasio je Vučić.

Vučić je dodao da nema ništa protiv Hrvata. Oni "mogu da rade što hoće", ali politiku u Srbiji uvijek će voditi građani Srbije, a ne netko sa strane, rekao je.

Komentara 96

MM
Marko M
16:04 11.09.2019.

Kao prvo želim reći da i među Srbima ima dobrih i poštenih ljudi, a među Hrvatima ima loših i zlih ljudi. Dakle, svugdje ima dobrih i loših ljudi. Međutim, kada vidim ovu propagandu od Srbije koja se trudi svakodnevno ocrniti Hrvatsku, drago mi je da je Hrvatska kvalitetno naoružana i ne treba nikada više dozvoliti da bude bez oružja. Poštujem svakoga, pa i Srbiju, ali ovo što rade nije fer i korektno, i nikako ne ide u prilog tome da nam budućnost bude u skladu s dobrim susjedskim odnosima

MA
marcel
14:15 11.09.2019.

A može li hrvatska vojska u uniformama šetati po srbiji? Po zemunu recimo? Što se šetanja tiče, naslov iz novina o rukometnoj utakmici u Srbiji prije nekoliko godina: "Noževima i sjekirama napali Hrvate, ima ozlijeđenih!" Šešelj radi cirkuse po Hrtkovcima,a, tamo se Hrvati ne usuđuju reći da su Hrvati, vode se kao Bunjevci, ratni zločinci i genocidni manijaci im sjede u parlamentu, smeće antifašističko genocidno, a nas optužuju, ma fuj

DU
Deleted user
17:35 11.09.2019.

Budimo pošteni, da su ove riječi Vučića iskrene , onda ne bi trubili nekoliko dana za redom . pošteno bi bilo reći ok nismo prijavili dolazak vojnika, kako međunarodni zakoni reguliraju, smjenili bi vođu puta i ispričali se. Ovako jasno je da su htjeli podmuklo ismijati RH, Vučiću i Vulinu pročitašmo vas bre ko knjigu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije