Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovac na bogataše

Vučić: Kreće lov na tajkune s kreditima koji nemaju pokrića

ALEKSANDAR VUČIĆ
Foto: Reuters/Pixell
14.11.2013.
u 08:10

Jedni su drugima bili jamci, nagomilali su bogatstvo i oštetili su državu, a bivša ih je vlast štitila, kazao je Aleksandar Vučić

Svaki javni nastup prvog potpredsjednika srbijanske vlade Aleksandra Vučića obilježen je najavama uhićenja pa je i sada, gostujući u Utisku nedjelje na televiziji B92, najavio uhićenja tajkuna koji su oštetili državu.

Nije htio navesti tko je od tajkuna sad na redu, ali je kazao da su ti bogatuni došli do svog bogatstva uzimajući kredit za kreditom bez pravog pokrića ili su jedan drugome davali jamstva. Vučić tvrdi i da je tajkune je štitila prethodna vlast, što znači u prvom redu Demokratska stranka u vrijeme kad joj je na čelu bio Boris Tadić.

Lider Srpske napredne stranke otkrio je i da je istraga smrti novinara Slavka Ćuruvije napredovala. Ćuruvija, urednik i osnivač više listova, ubijen je još u travnju 1999. godine, i to u trenutku kad je imao policijsku zaštitu. – Bit će to velika i važna vijest za Srbiju – kaže Vučić. Navodno je napredovala istraga i ubojstva novinara Milana Pantića, a još nije riješeno ni ubojstvo novinarke Radoslave Dade Vujasinović.

Potpredsjednik srbijanske vlade najavljivao je više puta i da su na tragu odbjeglom narkobosu Darku Šariću, posljednji je put o tome govorio krajem kolovoza rekavši njegovo uhićenje više nije “na dugu štapu”. Nedavno je Vučić objavio da je u kaznenim postupcima za organizirani kriminal nakon 1. kolovoza 2012. godine podneseno 117 optužnica, u tijeku je devet suđenja, a jedna je presuda pravomoćna.

>>Vučić u inat Prištini došao prvo na politički skup u Gračanicu

Komentara 1

IP
info_punkt
11:59 14.11.2013.

tooo, buraz... i ako to upali, odmah dajte franšizu u Hrvatsku, ovdje bi se toga dalo i više ulovit...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije