Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ponosan sam'

Vučić o napadima na Srbe u Hrvatskoj: To se stalno događa, a kad je netko pretučen u Srbiji?

Beograd: Aleksandar Vučić komentirao odlazak Srba na proslavu Oluje
Foto: M. M./ATAImages/PIXSELL
1/3
29.08.2020.
u 13:39

Sjećate li se da je prošao jedan mjesec da nije napadnuta srpska imovina ili srpska djeca i mladići, u Vukovaru ili drugom mjestu u Hrvatskoj, poručio je

Predsjednik Aleksandar Vučić optužio je u subotu medije u regiji da prešućuju ekonomske uspjehe Srbije kojom se ponosi jer u njoj nema napada na pripadnike drugih nacija, dok gotovo svakog mjeseca netko napadne Srbe ili njihovu imovinu u Hrvatskoj.

"Sjećate li se da je prošao jedan mjesec da nije napadnuta srpska imovina ili srpska djeca i mladići, u Vukovaru ili drugom mjestu u Hrvatskoj. Kada ste zapamtili da je neko pretučen u Srbiji?", rekao je Vučić za TV Pink o napadima na Srbe i njihovu te imovinu Srpske pravoslavne crkve u regiji.

U povodu nedavnog napada na srpske mladiće u Vukovaru Vučić je istaknuo da je iskreno ponosan što se takve stvari u Srbiji ne događaju. 

"Čak i kada se dogode, nadležni uhite počinitelje, a srpsko društvo takav incident osudi, ustvrdio je Vučić pa istaknuo "Cijelo društvo, ne samo dio političke javnosti. Sretan sam što živimo u takvom društvu".

Vučić je podsjetio da je razgovarao s predstavnicima hrvatske manjine o konkretnim temama te će nazočiti otvaranju kuće Bana Jelačića u Petrovaradinu, za koju je sredstva izdvojila država.

Optužio je medije u regiji da prešućuju gospodarske uspjehe Srbije.

Srbija je bila popularna u dijelu regije Zapadnog Balkana i Hrvatske samo kada se ispričava i kada je gospodarski i vojno bila na koljenima, rekao je.

"Danas, mediji u regiji neće da pokažu stopu rasta Srbije, zato što bi to bio šok za njihove građane, posebno u Hrvatskoj, jer svaki dan slušaju priče o predsjedniku Srbije kao luđaku i ratnom huškaču", kazao je pa retorički zapitao "Kako da kažete da je luđak bolji od nas pametnih".

 Njemačka, "koja je nebo za nas, i ne možemo se (s nama) usporediti, ali čestitke dolaze upravo odande", ustvrdio je.

Srbija ima manje nezaposlenih, nego oko 20 zemalja Europske unije, rekao je i naveo da su po stopi  BDP-a, Litva i Finska ispred Srbije.

Osim Srbije i Hrvatske, nijedna zemlja u regiji nema predviđanja rast BDP-a u drugom kvartalu, rekao je.

Srbija ima rast 0,4 posto industrijske proizvodnje, u rudarstvu, elektroprivredi no mora raditi na jačanju građevinskog sektora, rekao je.

Ključne riječi

Komentara 56

MK
mksdk
14:00 29.08.2020.

Srbija je etniki očišćena od Hrvata, iako tamo nije bilo rata.

Avatar Mali Berica
Mali Berica
13:50 29.08.2020.

Srbija nas ne zanima već 30 godina i nikada više nas neće zanimati, najmanje što oni moraju napraviti je ispričati se za agresiju i zločine, moraju reći gdje su kosti naših nestalih i moraju platiti ratnu.

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
14:07 29.08.2020.

jaoooo što se ovaj paun opet šepuri i hvali i stalno se uspoređuje sa Hrvatskom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije