Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA

Vučić: Ja neću biti na Paradi ponosa, ne pada mi na pamet

Aleksandar Vučić
Maurizio Gambarini/DPA/Pixsell
25.09.2014.
u 12:00

Neka šeta tko hoće, ja neću. Neću se dodvoravati nikome, poručio je Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je da neće ići na Paradu ponosa LGBT zajednice koja bi se ove nedjelje trebala održati u Beogradu, ali je naglasio da mu je dužnost da osigura sigurnost sudionika, prenosi Mondo.rs.

- Moje demokratsko pravo je da ne budem na Paradi ponosa ili homoseksualaca, zovite to kako hoćete, imam druge obaveze. Ali, moja ustavna obaveza je da svima garantiram prava. Ja neću biti na Paradi ponosa, ne pada mi na pamet, ali to je moje demokratsko pravo. Neka šeta tko hoće, ja neću. Neću se dodvoravati nikome. Pitaju me ambasadori "da li bi mogao prošetati"? E, baš neću šetati! To je moj izbor, ali je i moj izbor da se u ovoj zemlji poštuju i zakon i Ustav. I nitko nikoga ne smije tući na ulici! - rekao je Vučić, predsjednik konzervativne Srpske napredne stranke.

Srpska pravoslavna crkva osudila je najave održavanja parade, na što je Vučić rekao da pošutuje stav Crkve, ali i da politiku u zemlji vodi Vlada Srbije, a ne Crkva.

Još uvijek nije potpuno sigurno da će se parada održati. Procijeni li policija da je sigurnosni rizik prevelik mogla bi biti otkazana, baš kao što je otkazana ona prošlogodišnja. Prva gay parada u Beogradu održana je 2001. godine te je, kao i one koje su se sporadično održavale tijekom sljedećih godina, prošla u znaku nasilja.

>> Srbija bilježi napredak osim u ljudskim pravima

Komentara 12

DU
Deleted user
14:19 25.09.2014.

palac gore za vučića

Avatar kapital3 org
kapital3 org
13:27 25.09.2014.

to je parade srama a ne parade ponosa....... kako mogu se ponostiti sa idiotizmom??

DO
downunder
12:10 25.09.2014.

Ovako botoksiran baš bi se uklopio u maškare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije