Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naslijedio Nikolića

Vučić izabran za predsjednika Srpske napredne stranke

Aleksandar Vučić
Pixsell
29.09.2012.
u 13:35

Pred SNS-om je velika odgovornost. SNS će voditi Srbiju u narednom desetljeću. Morat ćemo sebe da mjenjamo i unaprijedimo da bismo to mogli da radimo sa uspjehom, kazao je Vučić.

Na današnjoj izvanrednoj sjednici Srpske napredne stranke u Beogradu Aleksandar Vučić izabran je predsjednika stranke a Jorgovanka Tabaković za njegovog zamjenika. Izbori u stranci uslijedili su nakon što je Tomislav Nikolić, dotadašnji predsjednik, pobjedio u izbornoj utrci za predsjednika Srbije.

- Pred SNS-om je velika odgovornost. SNS će voditi Srbiju u narednom desetljeću. Morat ćemo sebe da mjenjamo i unaprijedimo da bismo to mogli da radimo sa uspjehom. SNS će drastično podmladiti čelništvo koje, možda, neće biti najbolje ali će biti najmlađe i svakako je iskusnije od drugih na političkoj sceni, rekao je Vučić ističući da je u samo četii godine rada SNS polučio velike uspjehe.

>> Nikolić na skupštini UN-a: Srbija nikada neće priznati Kosovo!

Na sjednici će se birati i ostala tijela stranke. Vučić je najavio da će za potpredsjednike stranke predložiti Nebojšu Stefanovića, Zoranu Milanović, Gorana Kneževića, Igora Mirovića i Bratislava Gašić dok će za predsjednika Izvršnog odbora stranke predložiti Radomira Nikolića, inače sina predsjednika Srbije Tomislava Nikolića. Srpsku naprednu stranku osnovao je 2008. godine Tomislav Nikolić koji je do tada bio čelnik Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja. Pobjedom na prošlim parlamentarnim izborima Srpska napredna stranka postala je najjača politička opcija u Srbiji. Uz mjesto predsjednika Srbija i sudjelovanje u Vladi SNS obnaša vlast i u više gradova u Srbiji. Nedavno su preuzeli vlast i u Novom Sadu a po medijima se špekulira da bi uskoro SNS vlast mogao preuzeti i u Beogradu od do sada neprikosnovene Demokratske stranke.

Komentara 5

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
15:05 29.09.2012.

Sve bolje za boljom .

PA
Papiga
10:34 01.10.2012.

Jedini covjek koji moze vodititi SNS ! I ne samo SNS ,vec i drzavu ka boljim danima !

PA
Papiga
10:38 01.10.2012.

Po onome sto prijatelji javljaju ,nije imao takmaca naspram sebe ! Ne zato sto nije demokraticno ,vec zato sto drugi nemaju sto ponuditi bolje od njega !On jeste jedini sagovornik sa EU, kojega ce respektirati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije