Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI REFORME

Vučemilović o rekordnom padu: Vlada je potrošila 21 milijardu, a učinak je porazan

Osijek: Vesna Vučemilović održala je konferenciju za medije o najezdi komaraca
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
28.08.2020.
u 12:16

- Domovinski pokret je od samog početka upozoravao da Stožer mora biti sastavljen od stručnog tima u kojem nisu isključivo epidemiolozi i još ga nije kasno proširiti sa stručnjacima kompetentnima na polju gospodarstva i ostalih relevantnih područja - poručila je Vučemilović

U Hrvatskoj je siguran samo pad BDP-a, poručila je Vesna Vučemilović, saborska zastupnica iz redova Domovinskog pokreta, nakon što su objavljeni podaci o rekordnom padu BDP-a od 15,1 posto.

- Pad BDP-a od 15,1% u drugom kvartalu je novi rekord Plenkovićeve Vlade. Potvrđuje tvrdnje ekonomista o neadekvatnim i suviše rigoroznim mjerama tijekom upravljanja koronakrizom. Domovinski pokret je od samog početka upozoravao da Stožer mora biti sastavljen od stručnog tima u kojem nisu isključivo epidemiolozi i još ga nije kasno proširiti sa stručnjacima kompetentnima na polju gospodarstva i ostalih relevantnih područja.

Obećanje o sigurnoj Hrvatskoj se istopilo odmah nakon izbora. Vlada je potrošila 21 milijardu bacajući novac iz helikoptera, a učinak je porazan. Otkazi pljušte na sve strane te je za građane sigurna samo nesigurnost. Svjesni smo kako je ovo globalna kriza, ali zašto Hrvatska opet mora biti neslavni rekorder u upravljanju krizom? Druge članice EU-a poput Poljske će imati daleko niži pad BDP-a. Hrvatska ne provodi strukturne reforme niti će sredstva iz EU utrošiti kako bi ih konačno provela. Iz najavljenog većina sredstava će biti utrošena u javni sektor koji je premrežen koruptivno klijentelističkim aferama kojima svjedočimo svaki dan. Ne čudi što je Hrvatska i dalje po percepciji korupcije prva na listi od svih članica EU. Vlada nema opravdanja za neprovođenje reformi, ali nema ih na vidiku - poručila je Vučemilović putem Facebooka.

Komentara 28

BE
bezvrijedanyugodinar
12:35 28.08.2020.

Vučemilović, da nije uloženo 21 miljiardu kuna pad bi bio 30 %

ŽM
željo_moja
12:45 28.08.2020.

Rejting stranke tebe i tvog brata se prepolovio od izbora do sad. To dovoljno pokazuje koliko vam glasaci vjeruju

DU
Deleted user
12:33 28.08.2020.

Ova udara kontru - kriv je Plenković i što je danas sunčano a ne kiša - jel tako - odmah ostavka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije