Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vučedol - zapušteno omiljeno izletište Vukovaraca

22.04.2009.
u 17:44

Vukovarsko izletište Vučedol idealno je za odmor, opuštanje i uživanje, ali, nažalost, već godinama zaboravljeno i zapušteno – kažu Vukovarci, koji unatoč svemu redovito dolaze na Dunav.

Vrijedni branitelji
– Svake godine ovdje provedem oko devet mjeseci. Tijekom godine s prijateljima pecam, kupamo se, ali i čistimo ovaj dio grada – kaže Zoran Sušac i dodaje da unatoč svim prednostima Vučedol sada uređuje i održava samo skupina branitelja koji su i jedini zaslužni što to poznato izletište danas nije postalo džungla.

Objašnjavajući svoje tvrdnje, pokazuje nam nekadašnji restoran, zapuštene i devastirane bungalove, nogometno igralište, bazen koji nikad nije proradio kao i cijeli predio uz Dunav koji je većim dijelom zatravljen. I neodgovorni građani učinili su svoje tako da su ranije često dovozili smeće i bacali ga gdje stignu.

– Ne treba mnogo novca da se Vučedol ponovno uredi i postane ogledalo grada. Potrebno je najviše dobre volje, ali mi se čini da postoje neki drugi interesi jer kako protumačiti da se ništa ne čini za njegovo uređivanje, a svi koji su nešto htjeli raditi odbijeni su? Uređena je Vukovarska ada, koja službeno još nije naša, a Vučedol je ostavljen po strani – kaže Branko Solin.

Tijekom godine na Vučedolu mnogi rado kampiraju, a u vrele ljetne dane osvježenje ondje potraži i nekoliko stotina građana.

Dolazile i zvijezde
Vučedol je do rata bilo jedno od najpoznatijih izletišta na Dunavu, a ondje su dolazile i mnoge estradne zvijezde, nogometni klubovi te druge poznate osobe. Vukovarci očekuju da bi se njihovo omiljeno izletište moglo obnoviti provedbom projekta Vukovar – Vučedol – Ilok.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije