Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNOSLAV CAPAK:

'Vrlo brzo će registracija cjepiva, mi ćemo moći cijepiti cijelu populaciju'

Krunoslav Capak
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/2
01.12.2020.
u 11:31

Mi ćemo praktički moći cijepiti cijelu populaciju Hrvatske, ali treba imati na umu da će cjepivo dolaziti u tranšama, zbog čega smo napravili prioritete. Krenut ćemo sa zdravstvenim djelatnicima te korisnicima i djelatnicima domova za starije, kaže Capak

Na sjednici sa županima, koju je iz izolacije vodio premijer Andrej Plenković, bio je i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak koji je rekao kako brojke novozaraženih u Hrvatskoj nisu dobre.

– Posebno dio koji se odnosi na hospitalizacije, broj ljudi na respiratorima i broj preminulih. U zadnjem tjednu imali smo 15 posto višu brojku nego u tjednu ranije – rekao je Capak.

Rekao je kako imamo cijeli niz mikrožarišta iz kojih se bolest širi.

– S novim mjerama pokušali smo ograničiti broj kontakata vrlo značajno kroz mjere koje se odnose na okupljanja ljudi. Istodobno s donošenjem tih mjera radimo intenzivno na povećanju broja testiranja i što se tiče PCR-a, a uveli smo i mogućnost brzih antigenskih testiranja jer, osim smanjenja kontakata, strahovito je važno što prije otkriti pozitivne osobe – rekao je Capak, piše dnevnik.hr.  

Capak je istaknuo i kako je ''svjetlo na kraju tunela cijepljenje''.

– U zadnjih nekoliko dana kroz medije se intenzivno komunicira da je blizu registracija prvog cjepiva. Po svemu sudeći, to će biti Pfizerovo cjepivo, kojeg smo preko zajedničke nabave EU naručili u količini od milijun doza. Vrlo brzo očekuje se i registracija cjepiva AstraZenece, odnosno oksfordskog cjepiva, kojeg smo naručili 2.7 milijuna doza. Još su dvije tvrtke blizu registracije, to su Moderna od koje smo naručili milijun doza te Johnson&Johnson, od kojeg smo naručili 900 tisuća doza. Imamo dovoljnu količinu cjepiva za cijelu populaciju Hrvatske, s obzirom na to da cjepivo u prvom koraku vjerojatno neće biti registrirano za mlađe od 18 godina – rekao je i dodao:

– Mi ćemo dakle praktički moći cijepiti cijelu populaciju Hrvatske, ali treba imati na umu da će cjepivo dolaziti u tranšama, zbog čega smo napravili prioritete. Krenut ćemo sa zdravstvenim djelatnicima te korisnicima i djelatnicima domova za starije. To su najugroženije skupine i skupine preko kojih će se najviše smanjiti širenje virusa.

VIDEO Nove mjere koje vrijede do 21. prosinca

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
12:05 01.12.2020.

ne! naravno da nećete moći! dosta je bilo! sprcali ste pare, netko je zaradio, a sad odhebite više jer se nitko zdrav u glavi neće cijepiti ovakvim smećem!

Avatar GeniKameni
GeniKameni
12:12 01.12.2020.

😂🤣😂... svjetlo na kraju tunela je cijepljenje! To je i bio glavni cilj ove prijevare i histerije koju je mafija kreirala! I litmus test za buduce plandemije i uvodjenje totalne diktature i dehumanizacije covjecanstva. Cjepivo kreirano i testirano u sest mjeseci, protiv bolesti koju 70% "oboljelih" ne osjeca i od koje se preko 99.8% "oboljelih" oporavlja! Hajde zombiji glinenih mozgova, stanite u red... ovo je za vas...

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
11:46 01.12.2020.

Koliko bačenog novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije